Finnair opent non-Schengen flagship lounge Helsinki2 min leestijd

Finnair opent non-Schengen flagship lounge Helsinki

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het groeiend aantal passagiers bij Finnair zorgde ervoor dat de inmiddels verouderde Business Class lounge op de luchthaven van Helsinki (Finland) niet meer voldeed aan de wensen. Daarom is de Business Class Lounge Non-Schengen verbouwd, en onlangs geopend. Dit als vervolg op de eerder geopende Platinum Wing Lounge op dezelfde luchthaven.

Inspiratie

Finnair deed uitgebreid onderzoek naar hoe lounges precies gebruikt worden door passagiers. Daar zijn zowel het ontwerp van de lounge als de services die aangeboden worden op afgestemd. Dit alles in een typisch Scandinavisch design, gekenmerkt door eenvoud en gebruik van natuurlijke materialen.

Finnair opent non-Schengen flagship lounge Helsinki

De lounge is ingedeeld in verschillende zones afhankelijk van de behoeftes die verschillende reizigers kunnen hebben.

Finnair opent non-Schengen flagship lounge Helsinki

Food & Beverage

Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gehad. Zo kun je in deze lounge terecht voor enkele typische Scandinavische gerechten. Het Finse bedrijf Fazer verzorgd de F&B in de lounge in een open keuken. Er is een wisslend menu beschikbaar bestaande drie gangen, waaronder vlees, vis en vegetarische opties. Ook kun je kiezen uit zes soorten salade en verschillende desserts.
Door de gehele lounge kun je drinkcorners terugvinden. Er is ook een full-service bar waar je verschillende dranken kunt bestellen.

Toegang

De Finnair non-Schengen Business Class Lounge is geopend van 05.30u t/m 00.00. Reis je met Finnair of een van de OneWorld maatschappijen, dan kan het zijn dat je toegang hebt tot deze nieuwe flagship lounge van Finnair. Om de Finnair Business Lounge te bezoeken moet je aan een van de volgende voorwaarden voldoen:
– Je reist in Business Class met Finnair,
– Je reist in Business Class met een OneWorld maatschappij,
– Je hebt Finnair Plus Gold,
– Je hebt de OneWorld Sapphire status,
– Je kunt toegang kopen buiten de spitsuren.

Finnair opent non-Schengen flagship lounge HelsinkiAls je geen status hebt of niet Business Class vliegt dan kun je dus toegang kopen. Dit kan alleen maar als je niet tijdens de spitsuren reist. Je krijgt dan ook korting. De tijden zijn tussen 10.00-15.00 en 19.00 en 00.00. Je kunt dan maximaal 3 uur in de lounge verblijven. Je kunt toegang aanschaffen via ‘Manage Booking’ of door contact op te nemen met de klantenservice.

Bron en beeldmateriaal: Finnair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *