Suriname introduceert E-Visum en E-toeristenkaart

Suriname introduceert E-Visum en E-toeristenkaart

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ben je al wel eens in het schitterende Suriname geweest; Paramaribo of juist de jungle in? Dan weet je waarschijnlijk dat je vooraf een toeristenkaart of visum aan moest vragen. Bij het Surinaamse Consulaat in Amsterdam kon je visum en toeristenkaart vooraf aanschaffen. Bij speciale balies op Amsterdam Airport Schiphol kon je ook vooraf toeristenkaarten aanschaffen net als bij aankomst in in Suriname op de luchthaven Zanderij. Maar dit is allemaal niet meer noodzakelijk. Suriname introduceert namelijk het E-Visum dat je gemakkelijk online kunt aanvragen.

Visum en toeristenkaart

Voor een bezoek aan Suriname kun je een toeristenkaart of visum aanvragen. Het grote verschil zit hem in het doel van je reis. Kom je alleen voor vakantie of familiebezoek, dan kan je een toeristenkaart aanschaffen. Hiervoor hoef je minder te doen dan voor het visum. Ga je werken of op stage in Suriname, dan moet je een visum aanvragen. Prijzen verschillen per soort visum en of je een single- of multi entry hebt.

Bestemmingstip: Suriname - Omgeving Paramaribo
Bezoek Suriname

Online aan te vragen

Voortaan hoef je dus geen bezoek meer te brengen aan het Consulaat Suriname in Amsterdam of een toeristenkaart op te halen op Schiphol. Dit kan echter zover wij weten nog wel.

Het E-visum of E-toeristenkaart kun je aanvragen via VFS Global. Dat doe je op deze website. Deze website is speciaal in het leven geroepen voor online aanvragen van de E-visa of E-toeristenkaart. Dit is gedaan door het Surinaamse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Je kunt je aanvraag van je visum of toeristenkaart Suriname ook via speciale e-visum websites online regelen.

Suriname introduceert E-Visum en E-toeristenkaart
Paramaribo – Moskee & Synagoge.

Stappen

Om het e-visum voor Suriname aan te vragen moet je via deze website kiezen voor een E-visum of E-toeristenkaart. Vooraf dien je op dezelfde website een account aan te maken alvorens verder te kunnen gaan met het invullen van de nodige gegevens en uiteindelijk de betaling te voldoen. Op deze pagina kun je de verschillende tarieven en verschillende soorten visa zien. In principe blijft het E-toeristenkaart nog steeds $40,- en een E-Visum $45,-. Bij een online aanvraag komt er echter wel $14,- servicetoeslag bij.

Ben je klaar met het invullen van alle gegevens dan zul je binnen enkele dagen bericht ontvangen of je E-visa of E-toeristenkaart is goedgekeurd. Hierbij zit dan ook een PDF met ofwel het visumbewijs of E-toeristenkaart die je bij aankomst in Suriname aan de immigratiebeambte laat zien.
Wil je meer weten over het aanvragen van de E-toeristenkaart klik dan hier. Als je meer wilt weten of het aanvragen van de E-Visa klik dan hier.

Is deze Surinaamse E-visum of E-toeristenkaart iets voor jou? Of breng je liever toch nog een bezoek aan het Consulaat Suriname in Amsterdam of bij Schiphol kort voor vertrek?

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Headerfoto: Capricho Tours

Overige foto’s: M. den Turck

Reacties

 1. Josh zegt

  Wat niet wordt vermeld is dat je alleen in Usd kan betalen en met creditkaart.
  Een geeone nederlsndse pinpas met maestro logo werkt niet.
  Een opslag van $ 14. Voor handling maakt het 35% duurder. De verstrekking was eerst gratis…
  Lekker bezig

 2. Robert zegt

  Ach, het gaat toch wel goed komen. Een Surinamer heeft alles voor over om de wederzijdse familiebanden goed te onderhouden dus die $54 (=+/-€50) zullen ze wel voor lief nemen. Automatisering maakt meestal goedkoper maar kennelijk geldt dit niet voor Suriname. Je krijgt geen enkel bevestiging van je aanvraag en moet je maar bidden dat na 72 uren je aanvraag is gehonoreerd anders is je $54 verdwenen, plus nog indien er geen oplossing is voor jou op dat moment, ook jou ticket. Ook nog jammer voor de groep personen die weinig tot geen verstand hebben van automatisering. Als je geen creditkaart kan deze toeristenkaart ook niet betalen. Deze E-kaart heeft nog geeneens z’n intrede gedaan en zijn haken en ogen zichtbaar. Het loopt nog niet storm met de problemen want men wacht de startdatum af, ik denk 16-okt ofzo. Succes!! vooral voor de SuriNeds

 3. Samoedjh zegt

  Meer dan een jaar maart 2018 ben ik bezig met mijn PSA kaart in orde te maken, is afgekeurd omdat een letter niet goed op staat. Die 100 euro heb ik al lang betaald.
  Terug in sme SBB kan het ook niet voor elkaar krijgen.. Je wordt van kast naar muur gestuurd, .niemand kan iets voor je doen.
  Ik zit er mee..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *