Suriname introduceert E-Visum en E-toeristenkaart2 min leestijd

Update: Aanvraag visum Suriname alleen nog maar online

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ben je al wel eens in het schitterende Suriname geweest; Paramaribo of juist de jungle in? Dan weet je waarschijnlijk dat je vooraf een toeristenkaart of visum aan moest vragen. Bij het Surinaamse Consulaat in Amsterdam kon je visum en toeristenkaart vooraf aanschaffen. Bij speciale balies op Amsterdam Airport Schiphol kon je ook vooraf toeristenkaarten aanschaffen net als bij aankomst in in Suriname op de luchthaven Zanderij. Maar dit is allemaal niet meer noodzakelijk. Suriname introduceert namelijk het E-Visum dat je gemakkelijk online kunt aanvragen.

Visum en toeristenkaart

Voor een bezoek aan Suriname kun je een toeristenkaart of visum aanvragen. Het grote verschil zit hem in het doel van je reis. Kom je alleen voor vakantie of familiebezoek, dan kan je een toeristenkaart aanschaffen. Hiervoor hoef je minder te doen dan voor het visum. Ga je werken of op stage in Suriname, dan moet je een visum aanvragen. Prijzen verschillen per soort visum en of je een single- of multi entry hebt.

Bestemmingstip: Suriname - Omgeving Paramaribo
Bezoek Suriname

Online aan te vragen

Voortaan hoef je dus geen bezoek meer te brengen aan het Consulaat Suriname in Amsterdam of een toeristenkaart op te halen op Schiphol. Dit kan echter zover wij weten nog wel.

Het E-visum of E-toeristenkaart kun je aanvragen via VFS Global. Dat doe je op deze website. Deze website is speciaal in het leven geroepen voor online aanvragen van de E-visa of E-toeristenkaart. Dit is gedaan door het Surinaamse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Je kunt je aanvraag van je visum of toeristenkaart Suriname ook via speciale e-visum websites online regelen.

Suriname introduceert E-Visum en E-toeristenkaart
Paramaribo – Moskee & Synagoge.

Stappen

Om het e-visum voor Suriname aan te vragen moet je via deze website kiezen voor een E-visum of E-toeristenkaart. Vooraf dien je op dezelfde website een account aan te maken alvorens verder te kunnen gaan met het invullen van de nodige gegevens en uiteindelijk de betaling te voldoen. Op deze pagina kun je de verschillende tarieven en verschillende soorten visa zien. In principe blijft het E-toeristenkaart nog steeds $40,- en een E-Visum $45,-. Bij een online aanvraag komt er echter wel $14,- servicetoeslag bij.

Ben je klaar met het invullen van alle gegevens dan zul je binnen enkele dagen bericht ontvangen of je E-visa of E-toeristenkaart is goedgekeurd. Hierbij zit dan ook een PDF met ofwel het visumbewijs of E-toeristenkaart die je bij aankomst in Suriname aan de immigratiebeambte laat zien.
Wil je meer weten over het aanvragen van de E-toeristenkaart klik dan hier. Als je meer wilt weten of het aanvragen van de E-Visa klik dan hier.

Is deze Surinaamse E-visum of E-toeristenkaart iets voor jou? Of breng je liever toch nog een bezoek aan het Consulaat Suriname in Amsterdam of bij Schiphol kort voor vertrek?

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Headerfoto: Capricho Tours

Overige foto’s: M. den Turck

Reacties

 1. Josh zegt

  Wat niet wordt vermeld is dat je alleen in Usd kan betalen en met creditkaart.
  Een geeone nederlsndse pinpas met maestro logo werkt niet.
  Een opslag van $ 14. Voor handling maakt het 35% duurder. De verstrekking was eerst gratis…
  Lekker bezig

 2. Robert zegt

  Ach, het gaat toch wel goed komen. Een Surinamer heeft alles voor over om de wederzijdse familiebanden goed te onderhouden dus die $54 (=+/-€50) zullen ze wel voor lief nemen. Automatisering maakt meestal goedkoper maar kennelijk geldt dit niet voor Suriname. Je krijgt geen enkel bevestiging van je aanvraag en moet je maar bidden dat na 72 uren je aanvraag is gehonoreerd anders is je $54 verdwenen, plus nog indien er geen oplossing is voor jou op dat moment, ook jou ticket. Ook nog jammer voor de groep personen die weinig tot geen verstand hebben van automatisering. Als je geen creditkaart kan deze toeristenkaart ook niet betalen. Deze E-kaart heeft nog geeneens z’n intrede gedaan en zijn haken en ogen zichtbaar. Het loopt nog niet storm met de problemen want men wacht de startdatum af, ik denk 16-okt ofzo. Succes!! vooral voor de SuriNeds

   • Sranang zegt

    Wat te doen als er een familielid komt te overlijden en je moet zo snel mogelijk naar Su afreizen?
    Vooral oudere mensen die geen kaas gegeten hebben van de computer, credit card en scannen zijn de lul.
    Degene die met dit idee gekomen heeft er goed over nagedacht…. dus niet.

 3. Samoedjh zegt

  Meer dan een jaar maart 2018 ben ik bezig met mijn PSA kaart in orde te maken, is afgekeurd omdat een letter niet goed op staat. Die 100 euro heb ik al lang betaald.
  Terug in sme SBB kan het ook niet voor elkaar krijgen.. Je wordt van kast naar muur gestuurd, .niemand kan iets voor je doen.
  Ik zit er mee..

 4. Hum zegt

  Het is onvoorstelbaar dat ze het zelf moet aanvragen middels computer/internet waarbij je allerlei documenten moet uploaden en betalen alleen met een master-/ of visa!!!!!! Als alles goed gaat krijg je een E-toeristenkaart of visum in PDF op je mail en deze doen je uit te printen . Een toeristenkaart is nu geen €30 maar €55!!!
  Wat als je geen pc hebt? En geen visa of MasterCard en geen printer????? En hoe moeten de ouderen het doen. We leven in 2020 en Suriname maakt het lastig voor de Nederlandse Surinamers. Op Schiphol leverde je paspoort en €30. Binnen 1 minuut had je je toeristenkaart! Waarom nu zo moeilijk!!!!!

  • Marco zegt

   Hallo Dennis,

   Veel informatie over het e-visum kun je op de website zoals in het artikel te lezen is terugvinden (https://e-visums.nl/suriname).

   Dit is wat er staat over reizen met kinderen: “Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.”

   Groet,
   Marco

   • Sietse zegt

    Ja, en pas goed op want via e-visums.nl kost het je minimaal 74,95 euro, dus nog veel duurder…

 5. Perry zegt

  beste,

  ik heb het aangevraagd vanuit NL om te kijken hoe het werkt. ik vindt dat je teveel informatie moet invullen, zoals; paspoort voor en- achterkant, schriftelijke uitnodiging van de persoon waar je gaat blijven, de kosten zijn 55-75 euro afgerond (40 euro duurder), alles moet je in PDF invullen (terwijl je ticket van SLM niet in PDF wordt gestuurd). met andere woorden, moet je kunnen printen en scannen.

  ik snap dat jullie willen zien, wie of wat het land inkomt. maar de prijzen voor E-Visums is in een keer omhoog gegaan en teveel informatie vragen jullie. ik vraag me af wat Suriname met al die informatie doet… ik kreeg mijn Visum pas na 6 werkdagen in mijn email, dus niet na 3 werkdagen.

  ik ga een PSA aanvragen dat is goedkoper, want ik ga elk jaar naar Suriname. ik hoop dat de aanvraag goed gaat.

 6. Stephan zegt

  LET OP: De balies op schiphol om daar ter plekke een visum / toeristenkaart aan te schaffen zijn er niet meer (sinds januari 2020?). Ook op het consulaat kan je volgens mij niets meer regelen.

  Je MOET dus ONLINE een e-visum / e-toeristenkaart aanschaffen.. Duurt zo’n 3 dagen !!!

 7. Sonja zegt

  Goedemorgen
  Vind het ook een heleboel onnodige stress
  Moeten we in korte tijd naar Suriname,wordt
  Je wel een ticket verkocht ,die je direct moet betalen,maar dan kan je niet afreizen omdat
  De Viscard nog aangevraagd moet worden
  Visacard was nog niet binnen in 2 dagen
  Moet je weer ticketwijzigingskosten betalen
  Nee ,ik vind dat de reisbureau’s hier beter op moeten letten om de oudere passagiers beter te informeren,ipv zsm het geld op hun rekening te laten storten ,ticket wordt direct uitgeprint,en je zit met ticket zonder Visa
  Nee Satyam Holidays jullie service jegens ouderen is ver te zoeken.
  Neem tenminste ook ff tijd om passagier op te bellen om de ticket door te spreken voor er uitgeprint wordt
  Want als er een foute datum in de e-mail staat en je hebt al betaald
  Had u de e-mail beter moeten lezen
  Sommige dames en heer zijn zeer klantonvriendelijk en onprofessioneel
  Aan de telefoon en ook op kantoor
  Hoop dat het in de toekomst beter zal gaan
  Sonja Baladien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *