Review: Novotel Panama City5 min leestijd

Novotel Panama City

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nadat ik tijdens mijn United status challenge in oktober 2016 was aangekomen op Aeropuerto Internacional de Tocumen nam ik een minibus naar het centrum van de stad. Voor vijf tientjes per nacht inclusief ontbijt had ik namelijk het Novotel Panama City weten te boeken. Het busstation bevindt zich op ongeveer tien minuten loopafstand van de luchthaven. Na ongeveer een rit van ruim drie kwartier die slechts 1 euro kostte, stond ik in het centrum van Panama-Stad en was het nog even zoeken naar het Novotel Panama City.

Locatie

Het hotel bevindt zich op twee minuten loopafstand van metrostation Via Argentina. Dankzij de nieuwe metro sta je zo in het zakencentrum met wolkenkrabbers en casino’s. Ook ben je snel met de metro op het busstation en in Casco Viejo, het oude centrum van de stad dat zeker een bezoek waard is.

Inchecken

Aangekomen bij de receptie was ik direct aan de beurt en liet ik mijn paspoort en Le Club Accor Platinum pasje zien. De receptionist was erg spraakzaam en vond het leuk dat ik als Nederlander Panama ging bezoeken. Na een gesprek van zo’n tien minuten en wat complimenten over mijn goede Spaans (ik heb o.a. Spaans gestudeerd), kreeg ik te horen dat ik geüpgrade was naar een prachtige suite! Het was vrij laat op de avond dus ik besloot meteen te gaan slapen omdat ik de volgende dag de jungle zou gaan verkennen. Daarom besloot ik het welkomstdrankje de volgende namiddag te nuttigen. In de lobby was een bar aanwezig, een computerhoek en een aantal zithoeken.

Novotel Panama City
De lobby met zithoeken.

Suite

Ik had een suite op de derde verdieping van het hotel. Nadat ik de volgende dag terugkwam van excursie werd er al snel aangebeld bij mijn suite. Ik deed belangstellend open en zag dat het iemand van de roomservice was. Hij vroeg of ik tot nu toe tevreden was over mijn verblijf waarop ik positief antwoordde. Ook had hij een lekkere cocktail voor me meegebracht. Hij wenste mij verder nog een prettig verblijf.

Novotel Panama City
Cocktail van het huis gebracht naar mijn suite.

Na deze cocktail besloot ik mijn suite eens wat verder te inspecteren. Er was een duidelijk onderscheid tussen het woon- en slaapgedeelte. De deur hiertussen kon volledig dicht. Er waren daarom ook twee televisies in de suite.

Novotel Panama City
Mijn suite bestond duidelijk uit twee ruimtes.

In het woongedeelte stond een niet al te comfortabele zitbank en ik had uitzicht op een aantal appartementen.

Novotel Panama City
Zitbank en uitzicht vanuit mijn suite.

Naast de koffie- en theefaciliteiten in deze ruimte stond er een kluisje en een minibar. Deze was in tegenstelling tot mijn verblijven in andere suites van Novotel niet gratis.

Novotel Panama City
Koffie- en theefaciliteiten, kluis en minibar.

In het slaapgedeelte stond een comfortabel tweepersoonsbed met verlichte wanddecoratie. Aan beide kanten van het bed waren leeslampjes te vinden. Ook stond er een telefoon en waren er voldoende stopcontacten aanwezig.

Novotel Panama City
Het tweepersoonsbed in mijn suite.

Het bed had uitzicht op een aantal gebouwen van Panama. Door de dikke gordijnen was het ’s nachts goed donker in de kamer.

Novotel Panama City
Mijn uitzicht toen ik ’s ochtends wakker werd.

Badkamer

De badkamer vond ik wat tegenvallen. Er was namelijk geen bad aanwezig en dat vind ik voor een suite een minpuntje. Ook vond ik de ruimte er wat saai bijliggen. Er was echter wel een grote spiegel bij de wasbak.

Novotel Panama City
De wasbak met grote spiegel.

Verder was er gelukkig wel een redelijke goede maar kleine regendouche waarbij je lang op warm water moest wachten. Ook lagen er voldoende grote handdoeken.

Novotel Panama City
De regendouche

Faciliteiten van het hotel

Er is een parkeergarage aanwezig in het hotel. Verder is er op de eerste verdieping een restaurant waar je diverse gerechten kan bestellen. Ik besloot een vleesgerecht met een Argentijns wijntje te nemen. Als toetje nam ik een sorbet. Opvallend bij deze bestelling was dat ik direct moest afrekenen en hiervoor dus geen Le Club Accor punten kreeg. Gewoonlijk ben ik bij Novotel gewend om het totaalbedrag te betalen bij het uitchecken. Overigens was ik wel erg te spreken over de ruime keuze en kwaliteit van het eten.

Novotel Panama City
Vleesgerecht met Argentijnse wijn.
Novotel Panama City
Een sorbet als toetje.

Ontbijt

Het ontbijt vindt elke ochtend tussen 6:30 en 10 uur plaats in hetzelfde restaurant. Hier vond ik het aanbod wat tegenvallen. Er is o.a. keuze uit gebakken ei en roerei, er is vers fruit en vruchten te verkrijgen en verder is het voldoende om de dag mee te beginnen. Door de drukte heb ik hier helaas geen foto’s van gemaakt.

Conclusie

Over het algemeen ben ik aardig te spreken over mijn verblijf in het Novotel Panama City. Door mijn platinum status kreeg ik een upgrade naar een mooie suite inclusief een welkomstcocktail van het huis. De badkamer beschikt niet over een bad wat eigenaardig is voor een suite. Het restaurant biedt voldoende gerechten en het ontbijt was ook redelijk voldoende. De belangrijkste bezienswaardigheden en zakencentra zijn dankzij de metro binnen een half uur te bereiken vanaf het hotel. Als ik in de toekomst nog eens terugkom naar Panama zal ik zeker weer aan dit hotel denken. Echter is mijn uitdaging om zoveel mogelijk verschillende hotels te bezoeken en daarbij zit je in Panama helemaal goed. Er zit namelijk een aantal mooie en goedgeprijsde hotels in Panama, waaronder een paar mooie Hilton hotels.

Overzicht

Voordelen

- Goed geprijsd hotel
- Veel keuze in restaurant
- Gewaardeerd als Platinum lid
- Goede locatie

Nadelen

- Geen bad in badkamer
- Ontbijt kan beter

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Ik kan het Novotel Panama City aan iedereen aanraden. Dankzij de metro zit je snel op de belangrijkste plekken van de stad. Het is zeker een goed geprijsd hotel maar het ontbijt kon beter.

5 min leestijd">
4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *