Vouchers voor passagiers zonder toegang tot Crown Lounge

Plannen verbouwing KLM Crown Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin deze maand werden de gastrestricties voor de intercontinentale Crown Lounge van KLM op Schiphol bevestigd. Door een uitgebreide renovatie is de capaciteit gedurende een periode van maar liefst 1,5 jaar beperkt. Tijdens de piekuren tussen 07:30 en 11:00 geldt een aangepast toegangsbeleid.

Geen gasten

Ten eerste worden passagiers die naar een Schengen bestemming doorreizen doorverwezen naar lounge 25 in Vertrek 1. Verder zijn loungevouchers niet geldig in de intercontinentale lounge. De grootste impact is het beleid dat gasten van Skyteam Elite Plus leden tijdens de piekuren niet worden toegelaten. Er geldt een uitzondering voor gasten van Flying Blue Ultimate, Skipper en Club 2000 leden. Verder zijn ook partner en kinderen onder de 18 van Flying Blue’s eigen Platinum leden ook tijdens de spits welkom.

verbouwing KLM Crown Lounge
De entree van de vernieuwde lounge zal straks op Holland Boulevard zijn

Vouchers

Om passagiers tegemoet te komen die door de drukte toch worden geweigerd (of ‘onvolledig’ gebruik kunnen maken)  gaat KLM vouchers aanbieden voor de Taste of the Lowlands. Voor gasten van leden geldt dit echter alleen de eerste drie weken van de renovatie. Daarna gaat KLM ‘ervan uit dat het beleid bekend is’ onder de passagiers.

Conclusie

De ‘oplossing’ die KLM nu biedt aan passagiers is volstrekt onvoldoende. De renovatie van de lounge stond al lang in de planning waardoor de maatschappij tijd genoeg had om alternatieve faciliteiten te regelen. Nu dat niet is gebeurd zou een voucher ook voor gasten het minste zijn wat ze kan aan kunnen bieden. Een gast meenemen is immers een voordeel voor Skyteam Elite Plus leden. De renovatie duurt ook dermate lang dat niet meer van tijdelijke capaciteitsbeperkingen kan worden gesproken om het weigeren van gasten te verantwoorden.

Reacties

 1. Fripsmaster zegt

  Dat is fijn dat mijn partner mee mag eind volgende maand op een vroege Schengen-vlucht. Dank je voor deze info!

 2. Miya zegt

  Hoe weet KLM wie je partner is? Moet je getrouwd zijn of kun je over elke dude of dudetta zeggen dat het je partner is?

 3. emvi zegt

  Tenminste één van mijn suggesties is geimplementeerd. Mooi zo !
  QUOTE
  Wellicht een goede kans om eens op te treden tegen gasten die zitplaatsen blokkeren/reserveren voor hun handbagage of misschien transfers vanuit Schengen, eerst in de “domestic lounge op te vangen”, met een priority regeling voor het passeren van security en paspoort controle daarná.

  Wat mij het meest stoort is de verdere verschrompeling van het verschil tussen Platina en Goud. Bij andere clubs (One World) is dat beter geregeld.
  UNQUOTE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *