Rwandair start in juli lijn naar Brussel

rwandair

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf midden juli strijkt de Rwandese luchtvaartmaatschappij Rwandair neer op Brussels Airport. Er komt twee (of is het drie?) maal per week een verbinding met Kigali.

Het nieuws werd aangekondigd door de Rwandese minister van Buitenlandse Zaken Louise Mushikiwabo op de “Rwanda Day” in het Gentse Flanders Expo.  Het werd aan het persagentschap Belga bevestigd door een woordvoerder van de maatschappij.

De snelheid waarmee de route tussen Kigali en Brussel van start gaat is opmerkelijk.  Meestal wordt een route tot bijna een jaar op voorhand aangkondigd, zodat de ticketverkoop op gang kan komen. Rwandair wil echter al halverwege volgende maand de route opstarten.  In de pers is er sprake van 2 vluchten per week, maar op de website van Rwandair worden via een banner 3 vluchten aangekondigd.

rwandair

Concurrentie voor Brussels Airlines

Met deze nieuwe route gaat Rwandair in concurrentie met Brussels Airlines, dat 6 maal per week naar de Rwandese hoofdstad vliegt.  De maatschappij heeft trouwens ook een codeshare met Brussels Airlines op deze vluchten. Wat er met deze codeshare gaat gebeuren is voorlopig onduidelijk.

De vlucht zal uitgevoerd worden met een Airbus A330 toestel. Rwandair heeft twee van deze vliegtuigen, een A330-300 en een A330-200, nieuw geleverd in 2016.  De Rwandese maatschappij zou ook een Boeing 787 in bestelling hebben, maar de levering van dat toestel, oorspronkelijk voorzien in 2014, werd reeds enkele keren uitgesteld.

De A330 toestellen van Rwandair hebben een comfortabele 1-2-1 inrichting in business klasse en zijn voorzien van WiFi. Dat laatste is alvast iets wat Brussels Airlines niet kan aanbieden op hun routes.

rwandair

Rwandair, opgericht in 2002, is bijna volledig in handen van de Rwandese overheid. Plannen om de maatschappij te privatiseren werden gestaakt bij gebrek aan  interesse van investeerders.  Brussel wordt de tweede Europese bestemming voor Rwandair, na London Gatwick.  Naast verschillende Afrikaanse bestemmingen vliegt Rwandair ook naar Dubai en Mumbai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *