Review: Swiss Air Senator Lounge E-gates ZRH

senator lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op de terugreis van een weekendje Zwitserland vloog ik terug naar Amsterdam met Swiss Air. Ik was extra vroeg naar de luchthaven gegaan omdat ik wist dat er in de E-gates een hele goede lounge zat, namelijk de Swiss Air Business & Senator Lounge.

Maar de E-gates in Zürich bevinden zich in de non-schengen zone en dus zou ik normaliter geen toegang hebben tot deze lounge omdat ik op een vlucht zat naar een bestemming binnen de Schengen zone. Maar omdat ik meestal met een omweg ergens naar toe ga, besloot ik dat ook deze keer te doen. Ik liep naar de paspoortcontrole en er werd naar mijn boarding pass gevraagd. ‘U vertrekt naar Amsterdam en u wilt de Schengen zone verlaten?’. Ik vertelde vriendelijk dat ik graag een bezoekje wou brengen aan de Swiss Senator Lounge. ‘Zoals u wilt, geen probleem’ was het antwoord en ik werd doorgelaten. De E-gates bevinden zich in de satellietterminal en om daar te komen moest ik een ‘people mover’ nemen.

senator lounge
Met de people mover naar de E-gates

Ik zou Zürich trouwens willen beschrijven als een van de efficiëntste luchthavens waar ik tot nu toe ben geweest. Alles staat duidelijk aangegeven en er heerst overzicht.

Ontvangst

Aangekomen bij de lounge moest ik een lift nemen naar boven waar ik bij de ontvangstbalie uitkwam. Daar werd mijn boarding pass gescand en er werd niet eens gezegd dat, zoals ik dat in Amerika vaak meemaak, ik maar beter naar de dichtstbijzijnde lounge van mijn gate kon gaan. Om toegang te krijgen tot deze lounge moet je business class vliegen of Star Alliance Gold / Miles & More Frequent Traveller zijn. De vriendelijke dame vertelde me dat zich links de Swiss Business Lounge bevond en rechts de Swiss Senator Lounge. Beide dienen eigenlijk als één lounge. De Senator Lounge kent een uitgebreider buffet en kent ook een hele goede whisky bar. Ik besloot als eerste de Business Lounge te bezoeken.

Bij binnenkomst viel me direct de grootte en de hoeveelheid licht in de lounge op. Het was vrij rustig in de lounge op het moment dat ik er was dus ik kon gelukkig in alle rust foto’s nemen. Er bevinden zich verschillende zithoeken met stoelen in carré en ook zijn er ligstoelen aanwezig met uitzicht op de vliegtuigen. Aan stopcontacten is er geen gebrek in deze lounge. Ook de hoeveelheid werkruimtes viel me op wat er op aanduidt dat de lounge veel gebruikt wordt door zakenreizigers. Er is een bar aanwezig met verschillende soorten dranken, een aantal koffieautomaten en een klein buffet. Om uitgebreid te dineren is de Senator Lounge een betere optie.

senator lounge
Buffet in de Swiss Business Lounge

Achter in de lounge bevinden zich de toiletten en de douches. Een heel leuk detail aan de lounge vind ik de directe toegang tot het panoramaterras vanwaar je vliegtuigen kunt zien landen en opstijgen. Dit terras wordt gedeeld door andere lounges van de E-gates.

senator lounge
Panoramaterras van de lounge

Na wat drankjes gedronken te hebben en een paar foto’s te hebben gemaakt besloot ik om naar de naastgelegen Senator Lounge te gaan. Wat betreft inrichting is deze lounge vrijwel identiek aan de Business Lounge. De belangrijkste verschillen zijn de whisky bar en het uitgebreidere buffet. Ook in deze lounge was het vrij rustig.

senator lounge
Rustig in de lounge

Ook in deze lounge was er voldoende zitgelegenheid. Van familiezitplaatsen tot werkruimtes maar ook ligstoelen met uitzicht op de vliegtuigen.

senator lounge
Ligstoelen

Bij het buffet kon je terecht voor maaltijden variërend van Italiaans tot Aziatisch, maar ook aan salade, groente en fruit was er geen gebrek. Ik werd vriendelijk te woord gestaan en besloot om dit keer Lasagne op te scheppen.

senator lounge
Buffet in de Swiss Senator Lounge.

Daarna besloot ik nog een kijkje te nemen in de whisky bar. Er bleken verschillende soorten whisky te zijn. De barmedewerker vertelde er in geuren en kleuren over.

senator lounge
De whisky bar.

Na de hele lounge te hebben gezien besloot ik terug te gaan naar de Schengen zone vanwaar mijn vlucht naar Amsterdam zou vertrekken.

Service en wifi

Over de service ben ik goed te spreken. Er werd op tijd afgeruimd, alles zag er schoon uit en de loungemedewerker was zo vriendelijk om mij op het panoramaterras even op de foto te zetten. Bij binnenkomst werd mij het wachtwoord van de wifi overhandigd. Opvallend bij het gebruik van de wifi was dat ik het wachtwoord en mijn gegevens elke keer weer opnieuw moest invoeren. De verbinding was echter wel snel genoeg.

Conclusie

Het was voor mij de moeite waard om de schengen zone te verlaten om te genieten van de geweldige service en faciliteiten van de Swiss Business & Senator Lounge in de E-gates. Zeker voor de zakelijke reiziger is de lounge een aanrader vanwege de vele werkruimtes. Een leuk detail is de directe toegang tot het panoramaterras met uitzicht op de tarmac. De Senator Lounge biedt een uitgebreider buffet en beschikt daarnaast over een whisky bar. Als ik in de toekomst long-haul met Swiss Air ga vliegen verheug ik me zeker weer op deze lounge.

Overzicht

Voordelen

- Ruime en lichte lounge
- Directe toegang tot panoramaterras
- Whisky bar

Nadelen

Vrijwel geen

Sfeer

Service

Ruimte

Eten en drinken

Voorzieningen

Algemene Waardering

Conclusie

Een bezoek aan de Swiss Business & Senator Lounge is meer dan de moeite waard en zeker voor de zakelijke reiziger. De lounge heeft toegang tot een panoramaterras en beschikt over een whisky bar.

4.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *