Avianca LifeMiles voert wijzigingen door2 min leestijd

Avianca

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Avianca LifeMiles heeft deze week in een e-mail laten weten een aantal wijzigingen door te gaan voeren voor wat betreft het verdienen van elitestatus. Het programma komt de laatste tijd vaak met een promotie waarbij je tot wel 140% bonuspunten krijgt bij het kopen van miles.

Avianca LifeMiles status in 2023

Avianca LifeMiles is altijd een interessant programma geweest binnen Star Alliance. Zo kun je mooie awards boeken met dit programma. Ook voor wat betreft het verdienen van status is het programma interessant. Zo heb je al Star Alliance Gold status na 24.000 qualifying miles. Een nadeel hiervan is echter wel dat je tot nu toe hiervan 18.800 miles moest vliegen met Avianca zelf. Dit aantal is dit jaar echter gedaald tot 12.000 miles wat neerkomt op precies 50%. Om in 2023 Star Alliance Gold status te behalen met Avianca zul je dus 12.000 miles met Avianca moeten vliegen wat grofweg neerkomt op een retourtje vanuit Europa naar ergens in Latijns-America. De overige 12.000 miles mag je gerust verdienen bij andere maatschappijen binnen Star Alliance. Het kwalificatiemodel voor 2023 ziet er als volgt uit:

Avianca LifeMiles

Zoals je kunt zien is het totaal aantal vereiste miles gelijk gebleven. Alleen het aantal vereiste qualifying miles op vluchten van Avianca zelf is gedaald wat het behalen van status dus makkelijker maakt.

Andere wijzigingen

Op de website van Avianca is te lezen dat er ook nog een aantal andere wijzigingen plaats hebben gevonden. Zo is het sinds dit jaar ook mogelijk om qualifying miles te verdienen bij het aankopen van miles en dat is best bijzonder te noemen. Daarbij staat echter niet of dit nu gaat om qualifying miles bij Avianca zelf. Mocht dit wel zo zijn dan is het praktisch mogelijk om status te verdienen zonder met Avianca zelf te hoeven vliegen.

Sinds dit jaar kun je bij Avianca LifeMiles qualifying miles verdienen door miles te kopen. (Foto: InsideFlyer)

Daarnaast stopt LifeMiles ook met de zogeheten Elite Points. Alle elitevoordelen zoals loungetoegang en upgrades ontvang je vanaf nu gewoon bij het behalen van de desbetreffende status. Mocht je nog een aantal Elite Points van 2022 hebben dan ontvang je dit jaar alsnog deze voordelen.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Reacties

  1. Rick zegt

    1 kwalificatie mile voor elke 2 gekochte miles.

    10.000 gekochte miles = 5.000 kwalificatie miles = 330 US dollar

    Gold (mits al deze miles als Avianca miles tellen) = 24.000 = 4,8 x 330 US dollar = 1.584 US dollar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *