Review: Mercure Han-Sur-Lesse – bij de Grotten van Han9 min leestijd

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Regelmatig maken onze bloggers bijzondere verre reizen. Maar dichterbij huis is ook heel wat moois te bewonderen natuurlijk. Ditmaal verblijven we in weekendje in Han-Sur-Lesse. Dit dorpje ligt in het zuid-westen van België, vlakbij de Grotten van Han en de Belgische Ardennen. Je vindt hier ook het Mercure Han-Sur-Lesse, waarover je alles leest in deze review.

Locatie Han-Sur-Lesse, België

Het Mercure hotel is gelegen in Han-Sur-Lesse in de Belgische deelstaat Wallonië. Ten noorden van dit dorpje tref je het bekende dorp Rochefort. De regio staat onder meer bekend om de Grotten van Han. Deze grot behoort tot de mooiste grotten van Europa en trekt jaarlijkse vele bezoekers. De grot is helaas niet het gehele jaar geopend. Maar wanneer je een bezoek brengt aan Han-Sur-Lesse, dan is het zeker de moeite waard om het natuurspektakel te bewonderen. Om de hoek van het hotel vertrekt het trammetje dat je naar de ingang van de grot brengt. Meer informatie kun je op de website van de Grotten van Han lezen.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotte van Han
Han-Sur-Lesse

Het hotel ligt midden in de Ardennen. Deze regio is dus makkelijk te verkennen vanuit het Mercure Han-Sur-Lesse. Wil je een dagje Luxemburg doen? Dan is dat ook prima te bereizen met de auto. In iets meer dan een uurtje sta je in het centrum van Luxemburg-Stad.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han
Mercure Han-Sur-Lesse

Ontvangst Mercure Han-Sur-Lesse

Het is al laat in de avond als ik in het Mercure in Han-Sur-Lesse arriveer. Het grootste deel van de reis verloopt met de trein. Mijn ticket boekte ik via NS International. Helaas is Han-Sur-Lesse ‘s avonds niet makkelijk met het OV te bereiken. Het laatste stuk reken ik op een bekende die mij met de auto ophaalt. Ik arriveer dus met de auto bij het hotel. Het is in eerste instantie een beetje onduidelijk of je gelijk de parkeergarage in kunt rijden. Dit vanwege het stoplicht dat op rood staat, maar er geen tegenligger uit komt rijden. Uiteindelijk blijk ik dus gewoon de garage onder het hotel in te kunnen rijden.

Een deel van de parkeergarage onder het hotel.

Met de bagage in de hand neem ik de lift naar de begane grond van het Mercure. Je komt hier uit in de lobby waar je ook de receptie van het hotel vindt. Helaas is enkel de nachtportier aanwezig. De medewerker kan weinig vertellen over het hotel, eventuele upgrades en faciliteiten. Dat is jammer, maar kan ook met het tijdstip te maken hebben. Na het noemen van mijn naam ontvang ik dan ook enkel een envelop met daarin de kamerkaart en een voucher voor een welkomstdrankje. Ik vind het jammer dat de nachtportier niet veel meegeeft over het hotel. Het is toch een eerste indruk van je verblijf in het hotel. Het kan mijns inziens niet zo ingewikkeld zijn om ook een nachtportier te instrueren de gasten vriendelijk te ontvangen met de nodige informatie.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han
De receptie bij het hotel.

Ondanks dit arriveer ik niet veel later bij mijn kamer #145. Bij binnenkomst is al snel duidelijk dat ik een upgrade van de kamer heb gekregen. Vooraf boekte ik namelijk een verblijf in een Classic Kamer met 1 kingsize bed. Meer over de Familie Suite waarin ik verblijf lees je hieronder.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van het Mercure Han-Sur-Lesse. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

De Familie Suite met 1 kingsize bed en een stapelbed

De reservering voor een verblijf in het Mercure Han-Sur-Lesse maakte ik maand eerder al. Ik betaalde op het moment van boeken € 209 voor twee personen, twee nachten en inclusief ontbijt.

Bij aankomst in de kamer was ik blij verrast met de upgrade naar een grotere kamer. De Familie Suite biedt ruim 12 m2 meer ruimte ten opzichte van de Classic Kamer. Reis je met een groter gezelschap dan is deze kamer geschikt voor vier personen.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotte van Han

Bij binnenkomst tref je aan eerst een ruimte met daarin een stapelbed voor twee personen.  Er zijn bedlampjes aanwezig, maar verder vind ik het wat donker.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Er is nog een spiegel en aan de andere zijde van deze ruimte is een ingebouwde kast. Hier kun je bagage kwijt, maar vind je ook een kluis, kleerhangers en een föhn. Dit gedeelte van de kamer is zoals hierboven al gezegd wat aan de donkere kant.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Loop je verder dan kom je aan de linkerzijde een keukentje tegen. Hier is wat apparatuur en servies aanwezig om ook een maaltijd te bereiden in de kamer. Het kan voorkomen dat de keuken is afgesloten. Je vraagt dan een sleutel bij de receptie om de kastjes te openen. Het viel mij overigens op dat nog niet alles goed was gemonteerd. Zo waren namelijk niet alle planken geïnstalleerd, maar al wel aanwezig in de kastjes. Hoe dan ook is de keuken een fijne toevoeging in de kamer.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Aansluitend aan de keuken is een koffiehoekje, bestaande uit een Nespresso-apparaat, waterkoker en een kopjes. Helaas geen koffie van Nespresso zelf.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Hierna kom je in het slaap- en woongedeelte van deze Familie Suite in het Mercure Han-Sur-Lesse, waarover ik hier uitgebreider op in zal gaan in deze review. Dit gedeelte van de kamers is best ruim opgezet.

Zo is er een flink tweepersoonsbed. Het matras ligt, zoals je mag verwachten, goed en heeft prettige lakens en kussens. Ze voorzien in een goede nachtrust, zij het niet dat het wel warm kan worden in de kamer. Het openen van een raam of het aanzetten van de airco kan dus nodig zijn.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Op de muur achter het bed is een mooie afbeelding aangebracht van flora en fauna uit de omgeving. Ook is er gewerkt met een zachte groene kleur. Dit geeft de kamer een prettige uitstraling.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Tegenover het bed is een tv aanwezig, die zowel beschikt over Belgische zenders als ook internationale zenders. Het is mogelijk om je eigen device te verbinden met de tv. Je kunt op deze manier eigen materiaal afspelen.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Er is verder nog een tafel met vier stoelen. Ideaal als je bijvoorbeeld een maaltijd gaat nuttigen in de kamer of gezamenlijk nog een spelletje speelt.

De badkamer

Onderdeel van deze review in het Mercure Han-Sur-Lesse is zeker ook de badkamer. Het hotel beschikt al over een erg mooie en complete Familie Suite. De badkamer is daar zeker ook onderdeel van. Tegenover de keuken vind je de deur die je toegang biedt tot de badkamer. De badkamer is prima qua omvang en beschikt over een toilet, wastafel en inloopdouche.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Boven de wastafel is een grote spiegel aangebracht die voorzien is van voldoende licht, handig bij het scheren of aanbrengen van make-up. Je treft er een zee-pompje met handzeep en een pompje met bodylotion. Ook zijn er prima badlakens en handdoeken aanwezig.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Rechts van de wastafel tref je een toilet.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Weer rechts hiervan tref je de inloopdouche. Deze is voorzien van een handdouche en regendouche. De temperatuur is gemakkelijk te bedienen en is constant. Ook de waterdruk is prima. Hier tref je flacons met shampoo en douchegel van het merk Nuxe. Deze zeep bevat honing of in ieder geval de aromas en dat is zeker ook te ruiken.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Faciliteiten Mercure Han-Sur-Lesse

Een review van dit Mercure hotel in Han-Sur-Lesse is niet compleet als de faciliteiten er niet in zijn besproken. Het hotel beschikt over een aantal faciliteiten die je verblijf in dit hotel zeker aangenamer kan maken. Het hotel beschikt over 4 etages met 114 kamers (waarvan 3 geschikt voor mindervalide reizigers) en 48 familie suites.

Onder de begane grond tref je een parkeergarage aanwezig. Er zijn redelijk wat plaatsen beschikbaar, ook voor reizigers met een elektrische auto is de garage geschikt.

Op de begane grond tref je naast de receptie ook een mooie en aangename lobby en voor de kleine reizigers een speelhoek.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han
De lobby met prettige zithoek.
De speelhoek voor kinderen.

Dit gedeelte gaat uiteindelijk over in het restaurant Merlesse met ook ruimte voor een mooie bar. In Merlesse kun je dineren, maar in de ochtend staat hier ook een ontbijtbuffet voor je klaar. Het ontbijt kan inbegrepen zijn in je verblijf, maar is ook bij te boeken voor een meerprijs.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han
De bar.

Ik was benieuwd naar het ontbijt, want ik had vooraf al wat recensies gelezen waaruit bleek dat het niet altijd even goed was. Ten tijde van mijn verblijf was het ontbijt eigenlijk best prima, al zijn er ook wel wat dingen op te merken. Beginnend met het positieve: het assortiment is uitgebreid. Van ontbijtgranen, yoghurt en sappen tot aan enkele warme gerechten, een assortiment aan kazen, champagne en vlees & vis.

Deze diashow vereist JavaScript.

De kwaliteit is goed en lekker. Mocht iets op zijn, dan vult men dit zeker ook aan. Dit viel mij dan ook gelijk op, niet alles is continue goed aangevuld en het wordt op een bepaald moment ook wel vervelen om te vragen of iets aangevuld kan worden. Ook viel het op dat het regelmatig lang duurder voordat tafels werden schoongemaakt nadat gasten het restaurant hadden verlaten. Soms waren gerechten onvoldoende warm of broodjes waren te lang afgebakken waardoor ze wat harder waren. Ondanks dit was het een prima ontbijt.

Review: Mercure Han Sur Lesse - bij de Grotten van Han

Als hondeigenaar is dit hotel ideaal, je mag je hond namelijk meenemen naar dit hotel en deze mag hier ook verblijven, al dan niet voor een kleine vergoeding van €15. In de hal nabij de lobby tref je ook nog een automaat met wat snacks en drinkwaar.

Tot slot kun je gebruikmaken van het zwembad. Via verschillende etages (niet de begane grond) kun je met een andere lift naar het zwembad. Zelf heb ik hier geen gebruik van gemaakt. Er zijn omkleedruimtes en het zwembad is best groot. Er zijn verder enkele ligbedden aanwezig.

Deze diashow vereist JavaScript.

Voordelen Platinum ALL AccorHotels

In deze review van het Mercure Han-Sur-Lesse lees je uiteraard ook meer over het loyaliteitsprogramma van ALL. Dit hotel maakt deel uit van AccorHotels. Daardoor is het mogelijk om als lid van het loyalty programma Accor Live Limitless (ALL) onder andere punten te sparen en van verschillende voordelen te genieten. Als lid spaar je hier nachten en punten (status en reward). Met deze nachten en punten kun je een hogere status behalen. De verschillende statussen leveren weer verschillende voordelen op. Hier lees je meer over de voordelen van het ALL-programma.

Als Platinum lid spaarde ik 299 statuspunten voor deze nacht in het Tribe Amsterdam City. Ik spaarde ook 299+ 227 rewardpunten. In totaal dus 521 rewardpunten.

Regelmatig ontvang ik als Platinumlid bij ALL Accor een upgrade. Ook deze keer ontving ik een upgrade. Namelijk van de geboekte Classic kamer naar een Familie Suite. Helaas werd dit alleen niet verteld bij het inchecken en was ik dan ook verrast bij binnenkomst in de kamer. Ik kreeg de mogelijkheid om later uit te checken, namelijk tot 15.00 uur. Als Platinum lid ontving ik ook een voucher voor een welkomstdrankje in de bar of restaurant. Er is helaas geen welkomstgeschenk aanwezig.

Foto’s: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

8 January 2023

Voordelen

- Nieuw en modern hotel.
- Kamers zijn sfeervol ingericht.
- Bed ligt comfortabel.
- Zwembad aanwezig in het hotel.
- Uitgebreid en prima ontbijt.
- Dichtbij de Grotten van Han.
- Honden zijn welkom in het hotel.

Nadelen

- Nog niet alles in de kamer is goed geïnstalleerd, verbouwing lijkt nog niet klaar.
- Bij het inchecken alleen de nachtportier aanwezig. Deze verteld weinig over het verblijf.
- Familie Suite is niet overal goed verlicht.
- Soms het ontbijt niet overal aangevuld, brooditems soms te hard.
- Zwembad wat onhandig bereikbaar.

Service

Locatie

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

In de Belgische Ardennen vind je het kleine dorpje Han-Sur-Lesse. Vanuit het dorpje kun je gemakkelijk de bekende Grotten van Han bezoeken. Een comfortabele plek in dit dorpje kan het Mercure Han-Sur-Lesse zijn. Dit hotel is vrij nieuw en dit is ook terug te zien aan het hotel. Op sommige plekken is zelfs nog niet alles goed in elkaar gezet.
Ik ontving bij aankomst een upgrade naar een Familie Suite. Deze kamer biedt ruimte aan vier personen en is vrij ruim. De bedden liggen goed en er is een kleine keuken aanwezig. Ook is er een tafel met stoelen en een bank te vinden in deze kamer. De kamer over beschikt allerlei faciliteiten die een verblijf extra comfortabel maken. De badkamer is prima en netjes.
In het hotel tref je verder een groot restaurant waar in de ochtend een goed ontbijt wordt geserveerd. Ook is er een zwembad te vinden. Helaas ontbreekt een fitness, maar de omgeving leent zich prima voor een ochtend hardlopen of gewoon een goede wandeling.

9 min leestijd">
3.1

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Het is al laat in de avond als ik laat in het Mercure hotel in Han-Sur-Lesse.”

    Eerst proeflezen, dan pas publiceren. En dan niet alleen letten op slordigheden, een beetje aandacht besteden aan grammatica en syntaxis komt de leesbaarheid ook ten goede. Vervolgens nog even alle herhalingen eruit, en klaar is Kees!

    Dat het hier gaat om een review (recensie, in het Nederlands), en wel van een Mercure hotel, en dat het betreffende hotel gelegen is in Han-sur-Lesse, dat alles blijkt gelijk uit de kop van het artikel. Geen enkele reden om die simpele feiten nog tig keer te herhalen. Maar als het toch moet, dan lijkt het mij aanbevelenswaardig om de betreffende plaatsnaam correct te spellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *