Thailand past inreisregels opnieuw aan2 min leestijd

Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds vandaag, 9 januari 2022, heeft Thailand de inreisregels weer aangescherpt. De Thaise autoriteiten hebben dit onlangs laten weten aan luchtvaartmaatschappijen. Bijna een jaar geleden begon Thailand nog met het versoepelen van de regels.

Thailand komt met strengere inreisregels

Gelukkig zijn de nieuwe regels niet meer zo streng als toentertijd met de Thailand Pass. Wel zul je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om toegang te mogen hebben om Thailand binnen te reizen. Zo dien je volledig te zijn gevaccineerd. Ook is een officiële brief van een arts waarin wordt verklaard dat je niet langer dan 6 maanden bent hersteld van corona voldoende. Ook een brief van een arts waarin staat vermeld waarom je niet bent gevaccineerd is voldoende. Daarnaast moet je ook over een reiskostenverzekering beschikken die alle kosten van een COVID-behandeling gedurende de hele reis in Thailand dekt. Mensen met een Thais paspoort zijn vrijgesteld van deze regel. Dit geldt eveneens voor reizigers die op 9 januari al onderweg zijn naar Thailand.

Thailand
Sinds 9 januari 2023 gelden er strengere inreisregels voor Thailand. (Foto: InsideFlyer: Marco)

De luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk dat reizigers naar Thailand aan al deze voorwaarden voldoen. Bij het niet kunnen overleggen van de vereiste documenten mag de desbetreffende luchtvaartmaatschappij de passagier niet aan boord laten. Tijdens de vlucht naar Thailand zijn passagiers verplicht om een mondkapje te dragen. Deze regel geldt echter niet tijdens de maaltijd. Passagiers die tijdens de vlucht coronagerelateerde symptomen ondervinden worden verzocht om bij aankomst in Thailand direct een test te doen. Er is vooralsnog geen extra vaccinatie- of boosterprik verreist voor reizen naar Thailand.

Reisadvies

Op dit moment geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken net als bijna een jaar geleden nog steeds voor het overgrote deel van Thailand code geel af. Verder zijn kleinere delen oranje en roodgekleurd wat betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar deze gebieden worden afgeraden.

Reisadvies Thailand

Reisadviezen kunnen echter snel veranderen. We raden daarom altijd aan om het meest actuele reisadvies te checken op de website van Rijksoverheid.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – MdTuck

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *