Ook Thailand versoepelt reisrestricties1 min leestijd

Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Thailand versoepelt vanaf 1 maart a.s. de reisrestricties. Reizigers met een T-Pass hoeven vanaf dan geen tweede PCR-test meer af te leggen op dag 5. Ook hoef je vanaf dan na aankomst geen verplichte hotelboeking meer te laten zien. Thailand opende vorig jaar al enkele delen van het land voor buitenlandse toeristen.

Thailand versoepelt reisrestricties

Deze versoepelingen maken het reizen naar Thailand weer een stukje makkelijker. Je moet echter wel bezitten over een T-Pass. Dit is een soort QR-code waarmee je sneller toegang krijgt tot het land. Je kunt een T-Pass via deze link aanvragen. Alleen aanvragen na 1 maart komen in aanmerking voor de versoepelingen. Indien je dus al een T-Pass hebt aangevraagd dien je dus vanaf 1 maart weer een nieuwe aanvraag te doen. Op de vijfde dag na aankomst hoef je dan geen PCR-test meer te doen. Wel dien je nog een antigeen-test te doen, maar gelukkig is deze een stuk goedkoper. Ook hoef je dan vooraf geen hotel meer te boeken.

Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand
Reizigers met een T-Pass hoeven vanaf 1 maart a.s. geen PCR-test meer af te leggen op dag 5.

Voor het aanvragen van een T-Pass dien je volledig gevaccineerd te zijn. Twee prikken van het Pfizer, Moderna of AstraZencia volstaan alsook 1 prik van het Jansen vaccin. Een booster is niet nodig.

Reisadvies

Op dit moment geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het overgrote deel van Thailand code geel af. Verder zijn kleinere delen oranje en roodgekleurd wat betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar deze gebieden worden afgeraden.

Reisadvies Thailand

Reisadviezen kunnen echter snel veranderen. We raden daarom altijd aan om het meest actuele reisadvies te checken op de website van Rijksoverheid.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTuck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *