Thailand deels weer open voor gevaccineerde reizigers1 min leestijd

Bestemmingstips: Divers Bangkok, Thailand

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Thailand gaat vanaf 1 november weer open, althans een aantal delen van het land. Gevaccineerde reizigers zijn dan weer welkom in o.a. Bangkok, Chang Mai en Pattaya. Eerder dit jaar schafte Thailand al de quarantaineplicht af voor gevaccineerde reizigers.

Thailand weer open voor toeristen

Een deel van Thailand gaat dus weer open voor toeristen. Al is een negative test wel een vereiste. Het was eigenlijk de bedoeling dat een groot deel van Thailand al eerder open zou gaan. De regering wil echter wachten totdat meer mensen een vaccin hebben gekregen en heeft daarom de datum uitgesteld tot 1 november 2021. Voor gevaccineerde reizigers was het al een tijdje mogelijk om zonder quarentaineplicht naar Phuket en Koop Sumei te reizen.

Insidedeals – Wereldwijde Business Classdeals vanaf €1300,-
Een groot deel van Thailand opent vanaf 1 november weer voor gevaccineerde reizigers.

De heropening van Thailand is van groot belang aangezien toerisme een van de belangrijkste bron van inkomsten is voor veel mensen in het land. Op dit moment geeft Nederland nog een oranje reisadvies af wat betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. Momenteel hoef je echter bij terugkomst in Nederland niet in quarantaine. Je dient enkel een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur of een negatieve antigeentest van maximaal 24 uur voor te leggen. Wellicht wijzigt de kleurcode van Thailand van oranje naar geel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *