Aalsmeerbaan en Kaagbaan tijdelijk buiten gebruik1 min leestijd

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Aalsmeerbaan en Kaagbaan zijn de komende weken buiten gebruik vanwege baanonderhoud en groot onderhoud aan de kruising tussen de twee banen.

Aalsmeerbaan en Kaagbaan buiten gebruik

De werkzaamheden aan de Aalsmeerbaan lopen van maandag 27 september t/m woensdag 13 oktober 2021. Vliegtuigen maken in die periode gebruik van de Kaagbaan. Ook kan de Buitenvelderbaan dan vaker in gebruik zijn. Aansluitend is ook de Kaagbaan, net als vorig jaar, buiten gebruik van 13 t/m 22 oktober 2021. Op die dagen kan de Zwanenburgbaan gebruikt worden voor landingen vanuit of starts naar het zuiden. Schiphol voert jaarlijks regulier onderhoud uit aan de banen zodat deze in goede conditie blijven. Zo voert men o.a. herstelwerkzaamheden uit aan het asfalt en aan de markeringen. Tenslotte controleert men de bekabeling en elektra en worden de lampen schoongemaakt of vervangen. De luchthaven voert deze werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans.

Boeing 737 (PH-BCL) van KLM komt aan op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)
Schiphol voert komende weken onderhoudt uit aan de Aalsmeerbaan en de Kaagbaan. (Bron: KLM)

Gedurende het onderhoud van de Kaagbaan vervangt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) eveneens het Instrument Landingssysteem (ILS) van de Kaagbaan. Een ILS ondersteunt de vliegtuigen om in een geleidelijke hoek te dalen naar de landingsbaan. Regelmatig is er onderhoud aan de start- en landingsbanen op luchthavens. Dit omdat de banen natuurlijk veel in gebruik zijn en er onder andere veel slijtage aan kan ontstaan. Ook zijn er reparaties en vernieuwingen die noodzakelijk zijn. Op de websites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Dit geeft omwonenden inzicht in de ontwikkeling van het vliegverkeer.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *