Oman Air wil toetreden tot Oneworld alliantie1 min leestijd

Oman Air

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Oman Air heeft interesse om toe te treden tot de Oneworld alliantie. De maatschappij wil namelijk samenwerken met andere maatschappijen, waaronder Qatar Airways.

Oman Air bij Oneworld

Als Oman Air toetreedt tot Oneworld wordt de maatschappij het 15de lid. De alliantie bestaat o.a. uit American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Iberia, Japan Airlines en Qantas. Oneworld groeide de laatste jaren het snelst van alle 3 allianties. Vorig jaar tradt namelijk ook al Royal Air Maroc toe tot Oneworld en eerder dit jaar was het Alaska. De belangrijkste reden voor Oman Air om bij Oneworld te horen is samenwerking met andere maatschappijen. De maatschappij kan daardoor sterker worden en nog beter de concurrentie aangaan met andere maatschappijen zoals Emirates. Oman Air heeft op dit moment al een codeshare overeenkomst met Qatar Airways.

Oman Air
Oman Air heeft plannen om toe te treden tot de Oneworld alliantie. (bron: Oman Air)

Je zou kunnen bedenken waarom Oman Air nu juist geïnteresseerd is in Oneworld. Het is eigenlijk de enige alliantie die de laatste jaren nog groeit. Star Alliance zou bijvoorbeeld een betere kandidaat zijn omdat daar nog geen maatschappijen bijzitten uit de Golfstaten. Zowel Oman Air als Oneworld laten weten dat allianties op dit moment belangrijker zijn dan ooit te voren. Vele maatschappijen hebben het daarom moeilijk en zoeken daarom hulp of samenwerking van andere maatschappijen.

Beeldmateriaal: Oman Air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *