Kaagbaan komende weken buiten gebruik

Start je reis met een gezonde snack op Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door onderhoudswerkzaamheden is de Kaagbaan van zondagavond 1 september t/m zondagavond 15 september buitengebruik. Hierdoor zullen vliegtuigen gebruikmaken van andere routes van en naar Schiphol. De Kaagbaan is net als de Polderbaan een zogeheten ‘preferente baan’ omdat vliegtuigen bij het aanvliegen op deze banen minder over bewoond gebied vliegen. Schiphol zal daarom gelijktijdig verschillende werkzaamheden uitvoeren om de overlast tot een minimum te beperken. Eerder dit jaar in februari was de Kaagbaan ook al gesloten door werkzaamheden.

Banenstelsel Schiphol (Bron: Schiphol)
Banenstelsel Schiphol (Bron: Schiphol)

Het vliegverkeer dat normaalgesproken gebruikmaakt van de Kaagbaan zal daarom tijdens deze periode gebruikmaken van de Buitenveldertbaan, de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan. ’s Nacht zal bij voorkeur gebruik worden gemaakt van de Zwanenburgbaan. Bovendien heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ontheffing verleend om ’s nachts gebruik te maken van de Buitenveldertbaan en de Oostbaan.

Werkzaamheden

Gedurende de werkzaamheden zullen het asfalt en baanmarkering van de Kaagbaan worden vernieuwd. Ook zal waar nodig de baanverlichting worden vervangen door duurzame verlichting. Daarnaast zullen er werkzaamheden worden uitgevoerd ter voorbereiding op een extra taxibaan over de A4. Deze geplande onderhoudswerkzaamheden zijn aangekondigd op de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

Bron: schiphol.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *