Review: Hilton Garden Inn Zürich Limmattal4 min leestijd

Zürich Hilton Garden Inn

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een recente trip met de trein door een aantal landen in Europa verbleven we 3 nachten in het bruisende Zürich. Aangezien deze keer de locatie van het hotel niet heel belangrijk was viel mijn oog op het Hilton Garden Inn Zürich Limmattal. Bovendien zou ik dubbele punten sparen met de huidige Power Up promo. Voor € 90,- per nacht boekte ik daarom het Hilton Garden Inn Zürich Limmattal. Aangezien ik Diamond lid ben betekent dat ook nog eens gratis ontbijt voor 2.

Inchecken

Na een mooie stadswandeling en een drankje aan het water in het centrum namen we de trein (S11) naar station Detikon. Vanaf daar was het nog 5 minuten met de bus. De locatie is weliswaar niet heel goed, maar daartegenover staat dat het openbaar vervoer in Zürich van zeer goede kwaliteit is en frequent rijdt. Elk kwartier rijdt er een trein of bus en zelfs ’s nachts rijden er treinen. Even later stonden we bij de receptie van het hotel waar een vriendelijke receptionist ons te woord stond. Het gebouw en de lobby zagen er mooi en modern uit.

Zürich Hilton Garden Inn Receptie
De lobby en receptie.

Nadat we waren ingecheckt ontvingen we de key cards. Verder wees de receptionist ons er nog op dat er momenteel weinig medewerkers aanwezig zijn en daardoor konden de kamers niet elke dag worden schoongemaakt. Hij vroeg daarom of we deze service wel echt nodig hadden.

Kamer

Even later liepen we naar de lift die ons naar de vijfde verdieping zou brengen. Deze bevond zich helemaal achter in de gang. We zouden in kamer 508 verblijven. Na binnenkomst in de kamer realiseerde ik me hoe ruim Hilton Garden Inn kamers eigenlijk wel zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld kamers in Ibis en Ibis Styles hotels. Dit terwijl de prijs vaak hetzelfde is. Eerder tijdens deze reis verbleef ik namelijk in het Ibis Styles Luxembourg Centre Gare. Ook de vloerbedekking in de kamer doet meteen al een stukje luxer aan. In het midden van de kamer stond een comfortabel kingsize bed met aan weerszijden lampen en leeslampjes.

Hilton Garden Inn Zürich
Kingsize bed.

Aan de linkerkant van het bed stond een stoel met tafel terwijl tegenover het bed zich de televisie met bureau en kluis bevond. Aan de rechterkant bevond zich een kast met daarin een strijkijzer en genoeg ruimte voor kleding. Boven het bureau hong ook nog een spiegel.

Het uitzicht vanaf deze kamer was werkelijk prachtig. Wellicht had ik als Diamond lid daarom deze kamer toegewezen gekregen. Naast gordijnen was de kamer ook nog te verduisteren met een een rolluik dat op afstand te bedienen was. Een simpele druk op de knop en het was donker in de kamer. Zoiets zie ik normaal nooit in Garden Inn hotels. Het deed me direct denken aan mijn verblijf in het Marina Bay Sands hotel in Singapore!

Uitzicht vanuit de kamer.

Direct na binnenkomst in de kamer vind je aan je rechterkant de badkamer. Ook deze was lekker ruim en zag er schoon en modern uit. In de ruimte vind je een wastafel, toilet en een douche. Het eerste wat ik altijd doe bij binnenkomst is mijn handen wassen, maar deze keer kon ik tot mijn verbazing geen zeep aantreffen. De receptionist wees mij er op dat er momenteel een te kort aan handzeep is en gaf ons daarom nog wat extra shampoo.

Faciliteiten

Het hotel biedt verder in tegenstelling tot andere Garden Inn hotels een ruime lobby, bar en restaurant. Zeker de decoratie hier vond ik erg mooi. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om lekker buiten op het terras te gaan zitten. Helaas viel me op dat hier niet netjes op tijd alles was opgeruimd. Bovendien stonden er te weinig stoelen opgesteld terwijl er al wel veel mensen zaten.

Ontbijt en avondeten

Het ontbijt wordt elke dag van 7:00 tot 10:00 geserveerd in het restaurant op de begane grond. Over het aanbod en service ben ik zeker goed te spreken. Er was voldoende personeel aanwezig en na een kaasomelet te hebben besteld werd mij aangeboden deze keurig naar mijn zitplaats te brengen. Het warm buffet bestaat verder nog uit worstjes en bacon. Aan de andere kant van het buffet trof ik een brede selectie van croissants, broodjes, fruit en vruchten aan.

Ook het aanbod aan koude en warme dranken is hier uitstekend. Verder vind je er nog een selectie aan broodbeleg en toetjes.

Vanaf 18:00 kun je in het restaurant terecht voor avondeten. Op de zondag dat wij er waren was het aanbod echter beperkt. Er was slechts keuze uit 2 maaltijden. Friet met vis of met vlees. Dit omdat de kok die normaal de maaltijden bereid niet aanwezig was. Het eten smaakte echter prima hier.

Overzicht

Publicatie Datum

30 September 2021

Voordelen

- Modern hotel
- Mooie kamers
- Vriendelijk personeel
- Prima ontbijt
- Uitstekende prijs

Nadelen

- Gebrek aan personeel
- Geen handzeep aanwezig
- Geen genoeg stoelen op terras

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Garden Inn Zürich Limmattal is een mooi en modern hotel even buiten de stad. De locatie is weliswaar niet de beste maar de prijs en het uitstekende openbaar vervoer maken een boel goed. De kamers zien er uitstekend uit, alleen jammer dat er niet voldoende personeel aanwezig was om schoon te maken. Ook de handzeep ontbrak. Het uitzicht met de automatisch rolluiken waren zeker iets bijzonders hier. Het hotel biedt een mooie en ruime lobby en bar. Alleen jammer dat er buiten niet zo goed was opgeruimd en er te weinig stoelen waren. Het ontbijt smaakte prima hier en de service was daarbij uitstekend. Alleen jammer dat de kok niet aanwezig was. Het eten in het restaurant smaakte echter prima.

4 min leestijd">
3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *