Review: Ibis Styles Luxembourg Centre Gare2 min leestijd

Ibis Styles Luxembourg Centre Gare

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week verbleef ik 4 nachten in Luxemburg-Stad. Bij het zoeken van een hotel viel mijn oog op het Ibis Styles Luxembourg Centre Gare. Dit hotel ligt zoals de naam al doet vermoeden niet ver van het station. Ook het centrum van de stad ligt op ongeveer 15 minuten lopen vanaf het hotel. Over de locatie ben ik dus prima te spreken.

Inchecken

Rond 22.45 uur kwam de trein vanuit Luik in Luxemburg aan en na slechts 5 minuten lopen stonden we in de receptie van het hotel. Net als in België zijn mondkapjes op dit moment nog steeds verplicht op veel plaatsen zoals in hotels, winkels, stations en andere openbare gebouwen. Voor ongeveer € 100,- per nacht had ik hier een kamer gereserveerd inclusief ontbijt. Zeker gezien de locatie is dat een redelijke prijs.

Ibis Styles Luxembourg Centre Gare Receptie
De receptie.

Kamer

Na de key cards te hebben ontvangen konden we richting kamer 120 die zich op de eerste verdieping bevond. Bij binnenkomst van de kamer viel me direct op hoe klein de hele ruimte was. Ibis mag dan wel een budget merk zijn van Accor, de meeste kamers zijn toch iets ruimer dan deze. Het kingsize bed in het midden lag echter erg comfortabel. Ook is de kamer mooi gedecoreerd.

Kamer 120.

Tegenover het bed hangt een televisie aan de muur. Ook vind je in de kamer een klein bureau en een kledingkast met hangertjes. De wifi werkt verder prima, al was de verbinding op sommige momenten minder goed. Het uitzicht vanuit het raam viel wat tegen. Je kijkt namelijk uit op gebouwen.

Badkamer

In tegenstelling tot kamers in de meeste hotels bevind de badkamer zich hier aan de andere kant van de kamer. Je moet dus eerst helemaal om het bed lopen om daar te komen. Ook deze ruimte is opvallend klein. Je vindt er een toilet, wastafel en douche. Elke dag lag er keurig een stapel nieuwe handdoeken klaar.

Ontbijt

Het ontbijt wordt elke dag geserveerd van 7.00 tot 10.00 uur. Op de begane grond kun je elke dag terecht voor een croissant, een broodje met beleg en jus d’orange, koffie of cappuccino. Het aanbod viel me in vergelijking met andere Ibis hotels wat tegen. De service hier was echter uitstekend; vriendelijk personeel en alles werd keurig op tijd bijgevuld.

Het hotel biedt verder geen mogelijkheden om uitgebreid te lunchen of te dineren. Wel is er de mogelijkheid om in het hotel kant en klare maaltijden te kopen en deze daar op te warmen. In de straat en zeker verder in het centrum vind je echter prima restaurants.

Overzicht

Publicatie Datum

23 September 2021

Voordelen

- Goede locatie, dichtbij centrum en station
- Vriendelijk personeel
- Redelijke prijs

Nadelen

- Erg kleine kamers
- Kleinschalig aanbod ontbijt

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Ibis Styles Luxembourg Centre Gare is wat locatie betreft een uitstekend hotel. Het viel me op dat de kamer in vergelijking met andere Ibis hotels wat aan de kleine kant is. De kamer en ook de badkamer zagen er verder uitstekend uit. Ook het ontbijt was verder prima, alhoewel was het aanbod wat aan de magere kant. Voor de locatie kan ik het Ibis Styles Luxembourg Centre Gare dus zeker aanraden. Het is altijd comfortable als je na een lange reis aankomt en het hotel om de hoek vindt. De betere hotels vind je in Luxemburg-Stad echter meer buiten het centrum.

2 min leestijd">
3.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *