Geen quarantaine in Thailand voor gevaccineerde reizigers

Geen quarantaine in Thailand voor gevaccineerde reizigers

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Thailand behoort tot een van de landen van waaruit je zonder quarantaine verplichtingen naar Nederland kunt reizen. Andersom moet je nog wel aan verschillende vereisten voldoen. Echter zullen die vereisten binnenkort veranderen voor reizen naar Thailand. Zo kun je binnenkort, met een vaccinatie, zonder quarantaine naar Phuket in Thailand reizen. Later dit jaar zal dit verder uitgebreid worden naar andere regio’s in Thailand.

Veilige landen

Momenteel zijn er nog een handjevol landen van waaruit je zonder negatieve testuitslag of thuisquarantaine naar Nederland kunt reizen. Op het moment van schrijven betreft het de volgende landen/gebieden:

 • Australië,
 • Nieuw-Zeeland,
 • Rwanda,
 • Singapore,
 • Zuid-Korea,
 • Thailand,
 • IJsland,
 • Sint-Maarten,
 • Saba,
 • Sint-Eustachius.

Alles over reizen vanuit veilige landen kun je lezen op deze website van de Rijksoverheid. Houd deze website goed in de gaten, want de lijst met veilige landen verandert continu. Onlangs kondigde de Nederlandse overheid het advies aan om zeker tot en met 15 mei niet naar het buiteland te reizen voor niet-noodzakelijke reizen. Meer daarover lees je op Nederland Wereldwijd.

Reizen naar Phuket

Vanaf 1 april wordt het gemakkelijker voor reizigers om naar Thailand te reizen. Zo wordt de quarantaineperiode verkort naar 10 dagen. Reizigers die gevaccineerd zijn die hoeven zelfs maar 7 dagen in quarantaine. Tijdens deze periode mag je voortaan wel aan het zwembad liggen of sporten. De negatieve PCR-test moet nog wel worden uitgevoerd en mag maximaal 72 uur oud zijn.

Geen quarantaine in Thailand voor gevaccineerde reizigers

Vanaf 1 juli is het de bedoeling dat de vereiste voor het reizen naar Phuket verder worden versoepeld. Zo zou het mogelijk moeten worden om naar Phuket te reizen zonder in quarantaine te moeten gaan bij aankomst. Daarvoor moet je dan wel volledig gevaccineerd zijn en dit kunnen aantonen. Bij aankomst in Phuket wordt je opgehaald en naar je hotel gebracht. Hier ontvang je een test, die negatief moet zijn. Als dit het geval is, mag je vrij reizen op het eiland Phuket in Thailand. Na een week mag je eventueel ook doorreizen naar de rest van Thailand.

Voorbereidingen

Om deze quarantaine-vrije pilot voor te bereiden, moet 70% van de inwoners van Phuket vooraf gevaccineerd zijn. Op deze manier hoopt de Thaise overheid ervoor te zorgen dat er een groepsimmuniteit ontstaat.

Als alles dan doorgaat kun je gemakkelijk naar Phuket afreizen. Vooraf moet je nog wel een toestemmingsformulier invullen. Dat doe je online via deze website van de Thaise overheid. Ook de testverplichting bij aankomst blijft nog gelden.

Als de pilot op Phuket een succes blijkt te zijn, zullen later in het jaar ook andere gebieden openen. Volgends de huidige planning gaan andere gebieden vanaf 1 oktober open. Dit zou gelden voor de gebieden Phangnga en Krabi, als ook de eilanden van Koh Samui, het gebied rondom Pattaya en Chiang Mai.

De heropening van de verschillende gebieden in Thailand zal een flinke opsteker zijn voor het land. 20% van de economie draait op toerisme. Ook voor de luchtvaartmaatschappijen kan dit weer positief zijn. Hoe dan ook, de tijd zal uitwijzen of de versoepelingen kunnen doorgaan.

Reacties

 1. Bedeve zegt

  ” Vanaf 1 juli is het de bedoeling dat de vereiste voor het reizen naar Phuket verder worden versoepeld. Zo zou het mogelijk moeten worden om naar Phuket te reizen zonder in quarantaine te moeten gaan bij aankomst. Daarvoor moet je dan wel volledig gevaccineerd zijn en dit kunnen aantonen. ….”

  Hoe ?
  Hoe ga je aantonen dat je gevaccineerd bent ?
  Bij gebrek aan beter heb ik inmiddels het gele vaccinatie paspoort in huis .
  Maar of dat de manier is….
  Iemand met een ander cq beter idee ?

  • Marco zegt

   Dag Bedeve,

   Als het goed is ontvang je bij je vaccinatie een kaartje waarop staat dat je gevaccineerd bent.
   Je kunt inderdaad je gele vaccinatie paspoort meenemen, dan kan het ook daarin worden genoteerd.
   Maar ik adviseer je hiervoor de GGD te bellen. Zij kunnen je wellicht hier meer over informeren.

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *