Airbus komt met app voor actuele reisadviezen

Tripset is de nieuwe reisadviezen app van Airbus (Bron: Airbus)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De steeds veranderende reisadviezen maken het lastig om een reis te plannen, in ieder geval op de korte termijn. Er zijn diverse plekken waar je terecht kan voor de actuele adviezen. Bijvoorbeeld de websites van overheidsinstanties, maar ook allerlei apps. Het Franse Airbus doet nu ook een duit in het zakje met een nieuwe app speciaal voor reisadviezen.

Airbus?

Je verwacht wellicht niet dat een vliegtuigfabrikant met een reisapp komt. Toch wil Airbus de reisindustrie ondersteunen door passagiers in één app een overzicht te geven van de vereisten voor het reizen naar diverse bestemmingen.

Airbus deze maand gratis app met de naam Tripset gelanceerd. In de app lees je dus alle informatie die reizigers wereldwijd alle nodige informatie over vluchten, reisvoorschriften en lokale gezondheidsbeperkingen of -vereisten, afhankelijk van de gekozen bestemming. Airbus zorgt ervoor dat de informatie steeds actueel is.

Recentelijk schreven we nog over American Airlines en British Airways die nauw samenwerken met Verifly. Deze app voorziet ook in informatie w.b. inreisrestricties, maar richt zich voornamelijk op de verificatie van de juiste reisdocumenten en eventuele testuitslagen.

De Tripset app van Airbus moet reizigers het makkelijker gaan maken (Bron: Airbus)
De Tripset app van Airbus moet reizigers het makkelijker gaan maken (Bron: Airbus)

Reisadviezen

Tripset heeft twee functionaliteiten. Enerzijds kun je alle vluchten die naar een bepaalde bestemming beschikbaar zijn raadplegen. Anderzijds kun je de actuele reisadviezen en -vereisten per bestemming bekijken. Je krijgt ook informatie over de regels en richtlijnen van de luchthavens te zien.

Je voegt gemakkelijk je eerstvolgende vlucht toe in de Tripset app. Vervolgens krijg je alle relevante informatie te zien. De verschillende onderwerpen zijn voornamelijk verwijzingen naar externe pagina’s van luchthavens, airlines en de plaats van bestemming. Het is natuurlijk wel handig dat je alles bij elkaar op een rijtje hebt. Alhoewel je wel weer een extra app moet installeren.

Airbus stelt dat de app onafhankelijk is. Tripset is dus niet verbonden aan een luchthaven, vliegtuigtype of luchtvaartmaatschappij, aldus Airbus. De app is vanaf nu beschikbaar voor smartphones van Android en Apple.

Tripset is de nieuwe reisadviezen app van Airbus (Bron: Airbus)
Tripset is de nieuwe reisadviezen app van Airbus (Bron: Airbus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *