Dit zijn de nieuwe reisadviezen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Nederlandse overheid probeert de Coronapandemie zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Heel makkelijk lijkt dat echter nog niet. De beperkingen blijven namelijk grotendeels van kracht. In de reisadviezen zijn wel een aantal kleine wijzigingen. In dit artikel vind je een overzicht van de nieuwe reisadviezen.

Code oranje en rood

Voor reizen buiten Nederland geldt nog steeds dat dit alleen is toegestaan als het noodzakelijk is. Voorlopig hebben alle landen buiten Nederland minimaal code oranje. Een aantal landen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië hebben zelfs code rood. Je leest alle actuele reisadviezen per land op de website van Nederland Wereldwijd.

Per vandaag mogen zakenreizigers, studenten, kennismigranten en professionals uit de culturele en creatieve sector van buiten de EU wel weer inreizen. Dat geldt ook voor de zogenaamde langeafstandsgeliefden.

Het advies om tot ten minste 15 april geen reis buiten Nederland te ondernemen, ten zij noodzakelijk, blijft voorlopig staan. Op 23 maart wordt er een vernieuwd reisadvies bekend gemaakt voor de langere termijn.

Departures 2 hal op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: Ben Koorengevel / Unsplash)
Departures 2 hal op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: Ben Koorengevel / Unsplash)

Vliegverbod Verenigd Koninkrijk

Het vliegverbod naar en verbod op aanmeren van schepen in het Verenigd Koninkrijk is per vandaag opgeheven. Dit betekent dat vliegtuigen weer met passagiers richting bijvoorbeeld Londen, Manchester of Glasgow mogen vliegen. Dit gebeurde overigens de afgelopen periode nog wel, maar voornamelijk voor vrachtvervoer. De versoepeling is mogelijk omdat de Britse variant van het Coronavirus in Nederland inmiddels wijdverbreid is.

De Nederlandse overheid houdt de huidige testverplichtingen voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk wel in stand. Datzelfde geldt voor het dringende quarantaineadvies. Er is dus geen verplichting voor quarantaine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *