Play kondigt routes naar de Verenigde Staten aan2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De IJslandse low-cost maatschappij Play heeft deze week hun routes naar de Verenigde Staten aangekondigd. Play begon eerder dit jaar al met een succesvolle start.

Play naar de Verenigde Staten

In december kondigde Play al aan om vluchten naar Boston en Baltimore aan te willen bieden. En in januari kwam daar ook nog New York bij. De maatschappij laat nu weten vanaf dit najaar ook op Orlando te willen vliegen. Op al deze routes zal Play een Airbus A321neo inzetten met alleen economy class stoelen aan boord. Vanaf 20 april a.s. zal Play dagelijkse vluchten uitvoeren tussen Keflavik (KEF) and Baltimore (BWI). Beide vluchten sluiten goed aan op de vluchten van en naar Amsterdam waardoor je vrij snel en goedkoop van A naar B kunt vliegen.

Play

Vanaf 11 mei zal Play ook vliegen tussen Keflavik (KEF) en Boston (BOS). Vanaf 9 juni zal er ook op Stewart (SWF), bij New York, gevlogen worden. Vanaf 30 september wordt tenslotte Orlando toegevoegd aan het netwerk van Play. Al deze vluchten sluiten goed aan op de vluchten naar Amsterdam.

Hoe zie het met de prijzen?

Aangezien Play een low-cost maatschappij is zou je denken dat je goedkoop naar de andere kant van de oceaan kunt vliegen. Op de website van Play zijn de tarieven op dit moment in veel gevallen even duur of zelfs duurder dan maatschappijen als bijvoorbeeld KLM of British Airways. Hierbij dien je ook in acht te nemen dat veel diensten niet gratis zijn bij Play. Voor het meenemen van een koffer in je handbagage dien je per vlucht ongeveer tussen de $ 26 en $ 37,- te betalen. Voor een reis naar de Verenigde Staten zijn dit dus vier vluchten! Hetzelfde geldt voor een zitplaats die tussen de $ 4 en de $ 40 kost. Play is echter wel een stuk interessanter als je een stop-over in IJsland wilt inbouwen.

Bekijk jij straks het Noorderlicht in IJsland? (Bron foto: Play)
Door te vliegen met Play kun je makkelijk een stop-over in IJsland inbouwen. (bron: Play)

Uitgelichte afbeelding: Play

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *