Succesvolle start voor nieuwe airline PLAY2 min leestijd

Airbus A321neo in PLAY livery

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In korte tijd is de nieuwe IJslandse airline PLAY erin geslaagd om het netwerk flink uit te bereiden. Inmiddels is ook bekend gemaakt dat daar bestemmingen in de VS bijkomen. De start van PLAY was in ieder geval succesvol. De low cost carrier vervoerde namelijk al meer dan 100.000 passagiers in de eerste zes maanden.

Eerste zes maanden

In de eerste zes maanden van haar bestaan vervoerde PLAY naar eigen zeggen 101.053 passagier op meer dan 1.000 vluchten. De low cost carrier behaalde in december nog een gemiddelde load factor van 53,2%. Gegeven de huidige situatie is dat best een knappe prestatie. Meer dan de helft van passagiers kwam zelf niet uit IJsland. Een mooie opsteker voor het IJslandse toerisme en zakenverkeer dus. PLAY stelt dat dit de vraag aantoont naar extra verbindingen met Reykjavik.

Initieel was het plan om zes Europese verbindingen op te zetten. Maar al snel kwamen daar nieuwe bestemmingen bij. Zo verbindt PLAY sinds vorige maand ook Amsterdam met IJsland. In 2022 wil de maatschappij 24 bestemmingen aanbieden in Europa en Noord-Amerika. Tickets voor bestemmingen als Washington D.C. (BWI) en Boston (BOS) zijn al te koop. De vluchten starten respectievelijk 20 april en 11 mei 2022.

Airbus vloot

PLAY vliegt met een Airbus-only vloot. Op het moment beschikt de maatschappij over drie Airbus A321neo vliegtuigen, elk voorzien van 192 stoelen in Economy Class. De toestellen zijn in 2018 geproduceerd. Twee van de drie toestellen waren vlogen eerder voor het inmiddels failliette Mexicaanse Interjet. Dit jaar moeten daar overigens nog enkele toestellen bijkomen. Ook qua vloot dus een positieve start voor PLAY.

Crew uniform van het IJslandse Play (Bron: Play)
Crew uniform van het IJslandse Play (Bron: Play)

Amsterdam Airport Schiphol

Sinds vorige maand verbindt PLAY ook Amsterdam (AMS) met Reykjavik (KEF). Tot en met 14 februari 2022 vliegt de low cost carrier op maandag en vrijdag tussen beide steden. Vanaf dan verplaatsen de vluchten naar woensdag en zaterdag. Verder dan maart kun je op dit moment nog niet voorruit boeken. Een retourticket is beschikbaar vanaf een kleine € 120. Concurrenten Icelandair en Transavia vliegen deze route ook, maar dan frequenter. Op het moment zet Icelandair dagelijks een mix van de Boeing 757, 767 of 737 MAX 8 in. Transavia vliegt vier keer per week met de Boeing 737-800 naar IJsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *