Koop Avianca LifeMiles met 140% bonus + korting op awards3 min leestijd

Avianca

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Avianca Lifemiles, het loyaliteitsprogramma van Avianca, heeft op dit moment weer een promotie lopen waarbij je een bonus van tot wel 140% kunt verdienen bij het aankopen van miles. Je moet dan wel voor of op 8 september 2022 punten kopen. Wacht dus niet te lang. In augustus had Avianca ook al een vergelijkbare promotie lopen. Daarnaast heeft Avianca op dit moment ook een aantal awards in miles verlaagd.

140% bonus bij Avianca LifeMiles

Avianca is de nationale luchtvaartmaatschappij van Colombia en is sinds 2012 lid van Star Alliance. Het programma is erg interessant binnen de alliantie omdat je voor relatief weinig miles mooie awards in elkaar kunt knutselen. Avianca Lifemiles, het loyalty programma van Avianca, heeft regelmatig bonus promoties lopen. Normaliter kun je zonder bonus maximaal 200.000 miles kopen. Met de bonus van 140% zou je dus in totaal 240.000 miles kunnen kopen. Dit kost je $ 3.300 (ongeveer € 3.261,-). De bonus hangt echter af van hoeveel miles je koopt. Dit werkt als volgt:

  • 1.000-20.000 miles – 120% bonus
  • 21.000-50.000 miles – 130% bonus
  • 51.000-200.000 miles – 140% bonus

Lifemiles

Je krijgt dus al een bonus van maar liefst 120% als je slechts 1.000 miles besluit te kopen en dat is al best veel. Om een mooie award vlucht in elkaar te knutselen zul je echter wel wat meer miles aan moeten schaffen, uiteraard afhankelijk van je huidige saldo. Meer informatie over het kopen van Lifemiles vind je op de website van Avianca.

Wat kun je doen met Lifemiles?

Zoals ik al eerder vermeldde is Lifemiles een van de aantrekkelijkste programma’s binnen Star Alliance. Voor een one-way business class award van Europa naar het Midden-Oosten ben je bijvoorbeeld 42.000 miles kwijt. Hierbij heb je de keuze uit maatschappijen zoals Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss en Turkish Airlines.

swiss air, boeing 777, business class
SWISS business class op de Boeing 777. (foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Naar Zuidoost-Azië is dit 78.000 en tussen Noord- en Zuid-Azië 36.000 miles. Zo kun je voordelig business class vliegen met bijvoorbeeld ANA, Thai Airways, EVA, Asiana en Singapore Airlines. In de meeste gevallen ben je veel minder miles kwijt dan bij bijvoorbeeld United MileagePlus, die ruim twee jaar geleden een devaluatie doorvoerde. De awardtabel van Lifemiles ziet er als volgt uit.

Avianca Lifemiles Awardtabel

Om het maximale uit je award te halen doe je dat natuurlijk niet op een ticket. Je award mag in totaal uit 3 segmenten bestaan en deze kun je in tegenstelling tot bij vele andere programma’s nog handmatig in elkaar knutselen.

Tijdelijk korting op awards

Nog t/m 18 september heeft Avianca een promotie lopen waarbij je een fixe korting kunt krijgen op je award. Helaas geldt dit alleen voor vluchten in economy maar op deze manier kun je toch goedkoop vliegen. Naast een aantal routes binnen Centraal- en Noord-Amerika zitten er ook een aantal routes van en naar Europa tussen denk bijvoorbeeld aan:

  • Genève – New York voor 24.000 in plaats van 30.000 miles
  • München – Houston voor 24.000 in plaats van 30.000 miles

Voor de rest zitten er nog wat routes met 5% korting tussen. Denk bijvoorbeeld aan Londen – Newark voor 19.000 miles. De volledig lijst met alle routes vind je op de website van Avianca.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *