Lufthansa neemt eerste Boeing 787-9 Dreamliner in ontvangst2 min leestijd

Lufthansa Boeing 787-9 Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa heeft deze week haar eerste Boeing 787-9 Dreamliner in ontvangst genomen. Het toestel vloog afgelopen dinsdag vanuit Seattle naar Frankfurt. Lufthansa kondigde in juni al aan dat de eerste Dreamliner binnenkort haar debut zou gaan maken.

Lufthansa neemt eerste Boeing 787-9 in ontvangst

De D-ABPA, met de naam ‘Berlin’, is het eerste Boeing 787-9 toestel dat Lufthansa in ontvangst heeft genomen. Het toestel werd afgelopen week door een grote menigte van vliegtuigspotters in Frankfurt verwelkomd. In totaal heeft Lufthansa 32 Boeing 787-9 toestellen besteld bij Boeing. Met in totaal ruim 900 bestellingen van verschillende maatschappijen wereldwijd is de Boeing 787-9 zonder twijfel de populairste variant van de Dreamliner. De tweede Boeing 787-9 Dreamliner met registratie nummer D-ABPD neemt Lufthansa binnen enkele maanden in ontvangst. Dit toestel heeft de naam ‘Frankfurt Am Main’. Lufthansa plaatste de bestelling voor deze 32 toestellen in drie fasen. De eerste 20 werden in 2019 besteld, de volgende vijf in 2020 en de laatste 7 vervolgens in 2021.

Lufthansa, Boeing 787-9 'Dreamliner
De business class op de Boeing 787-9 Dreamliner van Lufthansa. (bron: Lufthansa Group)

Aanvankelijk was het de bedoeling om dit toestel voor Hainan Airlines te laten vliegen. De Chinese maatschappij nam het toestel echter nooit in ontvangst waardoor deze uiteindelijk bij Lufthansa terecht kwam. Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien beschikt dit toestel over een reverse herringbone business class in een 1-2-1 configuratie. Hierdoor hebben alle passagiers in business class directe toegang tot het gangpad. Voordat Lufthansa het toestel gaat inzetten op long-haul vluchten zal de maatschappij eerst een aantal testvluchten binnen Duitsland gaan maken. Zo kan het personeel wennen aan het nieuwe type toestel. Vervolgens zal Lufthansa de Boeing 787-9 Dreamliner eerst gaan inzetten op de route naar Toronto.

Tweede type toestel van Boeing

De Boeing 787-9 Dreamliner is voor Lufthansa het tweede type toestel van Boeing. De maatschappij heeft namelijk ook al een aantal Boeing 747 toestellen. Alle andere toestellen zijn op dit moment van Airbus. Naast deze bestelling van 32 Dreamliners heeft Lufthansa ook een bestelling staan voor nog 20 Boeing 777-9 toestellen.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *