Aegean Miles+Bonus verhoogt vereisten elitestatus3 min leestijd

Voortaan met Aegean Airlines vanaf Eindhoven naar Athene

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aegean Miles+Bonus heeft deze week een devaluatie aangekondigd waardoor het vanaf 1 juni 2023 een stukje lastiger wordt om elitestatus te behalen. Zo’n 9 jaar geleden voerde het programma eveneens een devaluatie door waardoor de vereisten al een stuk lastiger werden gemaakt. Nu komt het programma met nog strengere vereisten. Echter verandert er niets als je veel met Aegean of Olympic Air zelf vliegt.

Aegean verhoogt vereisten elitestatus

Op dit moment haal je in vergelijking tot andere programma’s binnen Star Alliance vrij snel status met Aegean Miles+Bonus. Bij aanmelden krijg je automatisch de Blue status toegekend.

  • Om up te graden naar Silver dien je 12.000 status miles te behalen en minimaal 2 vluchten te maken met Aegean of Olympic Air. Ook met een totaal van 24.000 miles met welke maatschappij binnen Star Alliance dan ook behaal je Silver. Om je Silver status te behouden dien je elk jaar 8.000 miles te vliegen. Daarnaast dien je eveneens 2 vluchten met Aegean of Olympic Air te maken. Ook een totaal van 16.000 miles met welke maatschappij binnen Star Alliance dan ook is een optie.
  • Je moet eerst de Silver status behalen om Gold te worden. Om vervolgens up te graden naar Gold dien je 24.000 miles te vliegen en eveneens 4 vluchten met Aegean en Olympic Air te maken. Ook met een totaal van 48.000 miles met welke maatschappij binnen Star Alliance dan ook behaal je Gold. Om je Gold status te behouden dien je elk jaar 12.000 miles te vliegen. Daarnaast dien je eveneens 4 vluchten met Aegean of Olympic Air te maken. Ook een totaal van 48.000 miles met welke maatschappij binnen Star Alliance dan ook is een optie.

De nieuwe vereisen maken dit echter een stuk lastiger. Om de Silver status te behalen of te behouden dien je nu namelijk 35.000 miles te behalen. Voor Gold is dit in beide gevallen zelfs 70.000. Als je dus veel met Aegean of Olympic Air vliegt verandert er dus helemaal niets.

Cabine toestel van Aegean Airlines (Bron: Aegean Airlines)
Vanaf 1 juni is het een stuk lastiger om status te krijgen binnen Aegean Miles+Bonus. (bron: Aegean)

Daar waar je voor 2014 nog met slechts één vlucht Star Alliance Gold status kon behalen, maakt het programma dit nu een stuk lastiger. Het programma maakt het met dee wijziging nu nog minder aantrekkelijk om Aegean zelf links te laten liggen voor het behalen van status. Echter is dit nog steeds mogelijk. Je dient dan wel 35.000 miles te behalen voor Silver en 70.000 voor Gold.

Star Alliance Gold

De Star Alliance Gold status is een aantrekkelijke status binnen de luchtvaart. Star Alliance is met 27 maatschappijen namelijk de grootste luchtvaartalliantie van de drie. Met Star Alliance Gold krijg je toegang tot priority check-in, loungetoegang, upgrades in het vliegtuig en mag je extra bagage meenemen. Aegean Miles+Bonus is altijd een aantrekkelijk programma geweest om vrij snel en gemakkelijk Star Alliance Gold te behalen. Het mag echter nu wel duidelijk zijn dat Aegean met deze laatste wijziging het erg onaantrekkelijk maakt deze status te behalen zonder daarvoor een vlucht te maken met Aegean zelf.

Uitgelichte afbeelding: Aegean

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *