Aegean Miles+Bonus Wijzigingen3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In een eerder geschreven artikel (klik) gaf ik aan dat het redelijk makkelijk en betaalbaar was om Star Alliance Gold te behalen via het Miles & Bonus loyalty programma van Aegean Air. Je kreeg bij inschrijving 1000 mijlen cadeau en je moest nadien nog 19000 mijlen behalen en de Gold status bleef dan gelden zolang je jouw Aegean account maar actief hield. Maar mooie liedjes duren niet lang en vanaf 24 november 2014 gelden een aantal nieuwe regels.

Aegean - Miles & Bonus Logo

Wijzigingen

Voorheen bestond het Miles & Bonus programma uit 2 tier niveau’s, namelijk Blue (4000 mijlen) en Gold (20000 mijlen) maar er komt nu een derde tier bij. De tier levels gaan er nu als volgt uit zien:

 • Blue (instapniveau, huidige houders van een Blue kaart worden automatisch overgezet naar deze tier)
 • Silver
 • Gold
Nieuwe tier levels van Aegean Air
Nieuwe tier levels van Aegean Air

Vereisten

Zoals je kan zien op bovenstaand overzicht is er dus heel wat veranderd. De voornaamste wijzigingen gelden voor de Silver en Gold tier levels:

 • Silver: minimum 12000 mijlen vliegen binnen 12 maanden, waarvan minimum 2 bij Aegean of Olympic Air of een totaal van 24000 mijlen te vliegen met Star Alliance partner airlines
 • Gold: minimum 24000 mijlen vliegen binnen 12 maanden, waarvan minimum 4 bij Aegean of Olympic Air of een totaal van 48000 mijlen te vliegen met Star Alliance partner airlines

Status behouden

Als je eenmaal status hebt verdiend door het benodigde aantal mijlen te vliegen, is het natuurlijk zaak om deze status en de daarbij horende voordelen te behouden. Terwijl je voor de wijzigingen slechts 1 vlucht per jaar moest vliegen binnen de Star Alliance en deze mijlen laten bijschrijven op jouw Aegean account, is dit nu andere koek geworden…

Om de Silver of Gold status te behouden, moet je vanaf 24 november voldoen aan de volgende minima:

 • Silver: 8000 mijlen vliegen binnen 12 maanden, waarvan minimum 2 vluchten bij Aegean of Olympic Air of een totaal van 16000 mijlen te vliegen met Star Alliance partner airlines
 • Gold: 12000 mijlen vliegen binnen 12 maanden, waarvan minimum 4 vluchten bij Aegean of Olympic Air of een totaal van 24000 mijlen te vliegen met Star Alliance partner airlines

Aegean - Tier Retention

Mijlen verdienen

Het is dus een stuk “moeilijker” geworden om status te verdienen, maar met een beetje creativiteit is het nog steeds mogelijk. Vanaf het moment dat de wijzigingen in voege gaan, zien de mijlen verdienste tabellen er als volgt uit voor internationale vluchten:

Aegean - International Earnings

Voor de binnenlandse vluchten gaat het verdienmodel er zo uit zien, dit geldt dus voor alle vluchten binnen Griekenland waar Aegean en Olympic Air vliegen:

Aegean - Domestic Earnings

Nieuwe benefits

De complete verandering van het Miles & Bonus programma heeft dan misschien een negatieve impact op het gemakkelijk behalen van Star Alliance Gold, maar Aegean Air biedt vanaf 24 november 2014 een aantal nieuwe benefits aan haar leden.

 • aankopen van tier miles voor Silver en Gold leden
 • aankopen van award miles voor alle leden
 • 10% extra award miles voor Silver leden en 20% extra award miles op Aegean en Olympic Air vluchten
 • stoel keuze voor Silver leden op Aegean Air vluchten
 • upgrades voor Silver en Gold leden op Aegean Air vluchten

Een gedetailleerd overzicht van alle benefits is te vinden op deze link.

Conlusie

Aegean Air blijft nog steeds één van de luchtvaartmaatschappijen met de laagste instapdrempel voor Star Alliance Gold en de minimum vluchten die je met Aegean of Olympic Air moet vliegen zijn makkelijker haalbaar geworden aangezien Aegean Air vluchten naar Brussel en Amsterdam gaat verzorgen.

 

Reacties

 1. Toon zegt

  Hoi Lionell,
  Net 20.000 miles gevlogen met Star Alliance partner, maar zag dat na een week mijn miles nog niet zijn bijgeschreven bij Miles en Bonus. Wat is jouw ervaring met de snelheid van bijschrijven. Ik heb het Aegean Miles en Bonus nummer vermeld bij incheck.
  Groet,
  Toon

 2. jack zegt

  vraag:
  Hallo

  biedt de goldcard van Aegan even veel als de goldcard van Luthansa bijvoorbeeld? acces in de lounges? extra koffer? etc
  ik hoor dat het minder is . wat is de waarheid?

  bedankt

  • Steven Tor zegt

   De Star Alliance voordelen zijn voor alle maatschappijen gelijk. Zo krijgen jij en een gast loungetoegang, heb je recht op een extra ingecheckte koffer en dergelijke meer. Wel kan een maatschappij aan haar eigen frequent flyers nog extra voordelen aanbieden.

 3. Steven Tor zegt

  De Star Alliance voordelen zijn voor alle maatschappijen gelijk. Zo krijgen jij en een gast loungetoegang, heb je recht op een extra ingecheckte koffer en dergelijke meer. Wel kan een maatschappij aan haar eigen frequent flyers nog extra voordelen aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *