Qantas’ Nieuwe A330 Business Suites2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Reizigers van Qantas kunnen genieten van een nieuwe vorm van luxe vliegen op internationale vluchten naar Azië, Hawaï en een aantal binnenlandse vluchten binnen Australië. De carrier presenteert namelijk de vernieuwde Business Suites die later dit jaar aan boord van de A330 vloot zullen verschijnen.

De nieuwe Business Suite zal beschikbaar zijn op alle 28 A330 toestellen van Qantas airlines, waarmee men de klant de gelegenheid bied de gehele vlucht periode in relaxstand te reizen. Tevens zijn er in The Suites ook flat-beds beschikbaar, evenals gegarandeerde directe gangpad plaatsen in de Businessclass, opgesteld in 1 – 2 – 1 positie.

De zogenaamd Vantage XL seat is gemaakt door fabrikant Thompson Aero Seating en ontworpen en aangepast naar de wensen van Qantas. Deze onderwierp de zetel aan een uitgebreide ergonomische test en experts van de luchtvaartmaatschappij keurden de stoel grondig alvorens zij goedkeuring gaven.

A330-Business-Suite-02-1024x683

Alan Joyce, Qantas Group Chief Executive Officer zegt:” de luchtvaartmaatschappij is zeer verheugd deze nieuwe Business Suite te mogen onthullen. Het begrip vliegen krijgt hiermee een heel nieuwe definitie. We geloven dat dit product de reiziger de beste reiservaring geeft tussen Australië en Azië. Waarschijnlijk ook de beste domestic ervaring. We kunnen niet wachten totdat onze cliënten het zelf kunnen ervaren. We hebben geluisterd naar wat voor onze passagiers belangrijk is en hebben diverse processen doorlopen om op deze manier het hoogste comfort genot te kunnen leveren, alsmede privacy en oogstrelend design.”

Je kunt tijdens de maaltijden gewoon door blijven werken want er is voldoende ruimte rondom je zitplaats. Verder is er gedacht aan de reiziger anno nu die veel elektronica bij zich heeft. Ook hiervoor is voldoende ruimte om deze zaken op te bergen.

Het parade paardje van deze vernieuwingen is wel dat de stoelen de gehele vlucht lang in naar achteren mogen staan. Aangezien veel business passagiers de maaltijd in de lounge nuttigen, betekent dit meer uren slaap in het vliegtuig om op de plaats van bestemming uitgerust aan te komen.

Marc Newson, Qantas Creative Designer ligt toe: “Het ontwerp is gebaseerd op wat reizigers écht willen op lange binnenlandse vluchten en op vluchten naar Azië. Men wil een praktische comfortabele stoel waar privacy en een goede plek om te kunnen werken, eten en slapen het belangrijkst worden gevonden.”

A330-Business-Suite-Fully-Flat-1024x756

De aanpassingen aan het interieur van de toestellen – elk toestel vergt een maand tijd – zal binnen een maand van start gaan. Het is de bedoeling dat de eerste geheel vernieuwde A330 eind december 2014 zijn eerste binnenlandse vlucht zal maken. De internationale vluchten nieuwe stijl zullen in januari 2015 de lucht in gaan.

Tevens kondigde Qantas airlines een nieuwe Domestic Business Lounge in Perth aan. Deze zal haar deuren in het derde kwartaal van 2015 openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *