Nog 1 maand 50% bonus XP bij KLM & Air France2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege Covid-19 heeft het loyaliteitsprogramma van Air France en KLM, Flying Blue, de kwalificatievereisten voor 2022 versoepeld. Als onderdeel van deze versoepeling is er een promotie waarbij je 50% extra XP kunt verzamelen voor vluchten tot eind deze maand.

50% bonus XP bij Flying Blue

Je kunt tot 30 juni 2022 de bonus van 50% extra XP verzamelen. Deze bonus ontvang je voor vluchten die worden aangeboden door KLM, Air France of Aircalin. Het gaat er daarbij om dat de vlucht uitgevoerd wordt met een KL, AF of SB vluchtnummer. Deze XP punten tellen mee voor een eventuele elite status te behalen binnen het loyaliteitsprogramma.

Reis je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Helsinki via Parijs in Economy Class voor het einde van deze maand, dan kun je normaliter 5 XP per vlucht verdienen. Tijdens deze promotie ontvang je 3 XP extra voor elke vlucht, want de 50% bonus van twee en halve punt wordt naar boven afgerond. Voor deze reis ontvang je dan 16 XP vergeleken met de reguliere 10 XP. Wil je weten hoeveel XP je ontvangt voor een vlucht, dan kun je de bestemmingen invoeren in de calculator. 

De vlucht moet dan wel geboekt zijn onder een KL en/of AF vluchtnummer. De vlucht zelf kan bijvoorbeeld wel uitgevoerd worden door een andere luchtvaartmaatschappij. De exacte voorwaarden voor deze promotie kun je vinden op de website van het loyaliteitsprogramma.

Wil je voor het einde van de maand nog wat extra Experience Points verzamelen om een elite status te behalen of te behouden, dan zijn er bepaalde routes die je kunt maximaliseren. Deze voorbeelden kun je vinden op het InsideFlyer forum.

Wil of kun je niet vliegen in deze periode, dan kun je wellicht wel gebruik maken van de promotie van American Express. Je ontvangt nu tijdelijk bij aanvraag van een kaart extra XP. Zo verdien je voor een Flying Blue American Express Platinum Card nu 40.000 miles en 90 XP, wat bijna goed is voor een Silver status in het loyaliteitsprogramma. Je hebt dan nog 10 XP nodig om dit te behalen.

De nieuwe KLM Premium Comfort, XP Flying Blue

Afbeeldingen ©FlyingBlue

Reacties

 1. Bedeve zegt

  Sinds eind mei zijn de ticket prijzen weer behoorlijk gestegen, dus om nu nog te boeken kost je wat maar dan krijg je ook wat XP ’s
  Zelf ga ik nog 2 zaterdagen op pad om wat XP ś te verzamelen.
  AMS-CDG-DUS-AMS & AMS-CDG-BER-AMS zijn mij trajecten .
  Opbrengst = 48 XP

  • Brigitta zegt

   Beste Bedeve,

   Je staat natuurlijk vrij om te antwoorden of niet. Ik ben benieuwd wat je voor deze reis betaald heb.

   Gr Brigitta

   • Bedeve zegt

    Hoi @Brigitta,

    Nix voor mij om niet te reageren….
    Eur 140 en een paar dubbeltjes en Eur 156plus een paar dubbeltjes waren mijn kosten voor twee uitjes op de vrije zaterdag
    Hopenlijk komt de bonusregeling in december 2022 weer terug
    Groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *