KLM de lucht in met Premium Comfort op de Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA3 min leestijd

KLM (bijna) de lucht in met Premium Comfort op de Boeing 787-10 | PH-BKA

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Velen hebben er lang naar uitgekeken, de toevoeging van Premium Economy bij KLM. De airline heeft de afgelopen jaren de kat uit de boom gekeken bij haar partners en concurrenten. Maar KLM heeft er nu vertrouwen in dat Premium Economy ook bij hen aan boord succesvol gaat worden. Het is  dan ook tijd dat KLM Premium Economy lanceert. De nieuwe cabine krijgt de naam Premium Comfort en het eerste toestel, de KLM Boeing 787-10 Dreamliner met registratie PH-BKA, gaat bijna vertrekken.

Lancering van Premium Comfort

In deze InsideLook nemen we je mee door de nieuwe Premium Economy cabine van KLM, genaamd Premium Comfort. Op YouTube vind je ook een video impressie van deze nieuwste cabine van KLM.

Op woensdag 31 augustus, een maand later dan gepland, zal KLM de eerste vlucht, met Premium Comfort aan boord, uit gaan voeren met haar Boeing 787-10. Dit toestel is in 2019 in de vloot gekomen en draagt de ‘100 jaar’ livery ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van KLM. Het toestel was destijds de eerste Boeing 787-10 Dreamliner van de maatschappij, toen al een heel feestje. Ook is aan boord van dit toestel de nieuwste Business Classstoel ‘Venture’ van fabrikant JAMCO geïnstalleerd. De stoel heeft onder andere meer privacy ten opzichte van de voorgangers bij KLM. Meer over dit nieuwe toestel kun je hier op InsideFlyer lezen. Een review van de World Business Class cabine lees je hier.

Review: KLM World Business Class - Boeing 787-10 Dreamliner
KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem

Deze Boeing 787-10 Dreamliner mag nu ook het eerste toestel zijn dat voorzien wordt van de KLM Premium Comfort cabine. Dit is de afgelopen weken gebeurd op Schiphol Oost door het eigen KLM Engineering & Maintenance. Afgelopen week maakte het toestel na een maand van stilstand weer haar eerste vlucht en morgen, woensdag 31 augustus zal KLM haar nieuwste product Premium Comfort, officieel lanceren.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem
De ‘Venture-stoel’ in de World Business Class op de Boeing 787-10.

Nieuwste cabine

Premium Comfort is niet hetzelfde als Economy Comfort. Premium Comfort is een nieuwe klasse aan boord bij KLM. Voorin het toestel tref je de World Business Class, hierachter Premium Comfort en daarachter Economy. Economy Comfort is een onderdeel van de Economy Cabine en beschikt over stoelen met iets meer beenruimte en een grotere recline.

KLM (bijna) de lucht in met Premium Comfort op de Boeing 787-10 | PH-BKA

Premium Comfort is een aparte cabine en reisklasse. In de Boeing 787-10, 787-9, 777-300 en 777-200 toestellen zal deze cabine worden ingebouwd in een 2-3-2 configuratie. De stoelen hebben een recline van 8 inch (+/- 20cm) en pitch van 38 inch (+/- 96 cm). Naast meer ruimte en een grotere recline, ten opzichte van een Economy stoel, zijn er ook andere features die de reis luxer en comfortabeler maken. Meer over de nieuwe stoel lees je in dit artikel op InsideFlyer. Check zeker ook ons YouTube kanaal voor een eerste impressie van de nieuwe cabine.

Route naar New York

InsideFlyer is uitgenodigd door KLM om morgen aanwezig te zijn bij de eerste vlucht met Premium Comfort. Deze vlucht, de KL645, zal naar New York vertrekken. Voorafgaand aan de vlucht zal de nieuwe CEO van KLM, Marjan Rintel, samen met Boet Kreiken (EVP Customer Experience) en Paul Terstegge (EVP Inflight Service) de nieuwe cabine presenteren aan de genodigde pers. Morgen proberen we jullie op de hoogte te houden over al het nieuwe nieuws over deze cabine.

Denk je na het lezen van dit artikel, ik heb echt een vraag die InsideFlyer morgen moet stellen tijdens het persevent? Deel deze vraag in een reactie onder aan dit bericht. We zullen dan ons best doen deze morgen voor te leggen.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Marco

Reacties

  1. Joost zegt

    Zijn deze stoelen gratis voor Platinum deelnemers, en als dit niet het geval is, zijn er kortingen voor Platinum deelnemers?

  2. Van Gooiland zegt

    De KLM ICA business class is al niet veel soeps, de Venture stoelen zijn verre van comfortabel. Misschien zit die Premium stoel wel beter. Liggen/slapen is waarschijnlijk een ander verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *