Star Alliance lounge op Schiphol weer open1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In 2019 heeft Star Alliance een lounge geopend op Schiphol. Deze lounge was lange tijd gesloten vanwege de Covid-19 pandemie, maar is inmiddels weer volledige geopend.

Star Alliance lounge op Schiphol

De lounge is er voor Star Alliance passagiers en kun je vinden in de Schengen-zone van de luchthaven. Deze bevindt zich op de derde verdieping op de D-pier na de veiligheidscontrole, en heeft ook wel de naam lounge 27. In de lounge kun je gebruik maken van gratis wifi en er zijn dranken en snacks beschikbaar. De lounge is dagelijks geopend van 05.30 tot 21.00 uur. Swissport, de uitbater van de Star Alliance lounge, laat verder tegenover InsideFlyer weten dat de service weer op het normale niveau is.

Voor passagiers die met een Star Alliance vlucht naar een bestemming buiten het Schengen-gebied vliegen, is er een overeenkomst met de Aspire lounge. Passagiers die in aanmerking komen voor lounge toegang en vliegen met Air Canada, Singapore Airlines, United, Eva Air en Egyptair kunnen hier gebruik van maken. Heb je een Star Alliance Gold status? Dan heb je niet per definitie meer toegang tot een partner lounge. Passagiers in Business class kunnen wel gebruik maken van de lounge.

De Aspire Lounge 41 op Schiphol (Bron: Executive Lounges)
De Aspire Lounge 41 op Schiphol (Bron: Executive Lounges)

Andere lounges op Schiphol

Naast Star Alliance lounge op Schiphol zijn er meer lounges waar je eventueel gebruik van kunt maken. Zo zijn er twee KLM Crown Lounges, drie Privium Lounges en een twee Aspire lounges. De Aspire lounges zijn sinds deze maand ook weer langer open.

Afbeelding ©StarAlliance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *