Star Alliance Gold leden verliezen recht op partner lounge toegang

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vervelend nieuws voor frequent flyer leden met de Star Alliance Gold status. De alliantie heeft de lounge toegangsvoorwaarden aangepast. Hierdoor kunnen passagiers met Gold status die in Economy vliegen niet noodzakelijk meer toegang hebben tot bepaalde partner lounges. Dit is in navolging van een wijziging die United Airlines eerder deze maand doorvoerde.

United

United Airlines is een van de grootste leden van Star Alliance. De airline kondigde aan dat Star Alliance Gold leden geen toegang meer krijgen tot partner lounges op eigen vluchten. Dit zijn lounges die niet worden uitgebaat door Star Alliance of aangesloten member airlines, en die voorzien zijn van het Gold logo. Dit zijn voornamelijk lounges van een derde partij. Op Schiphol is dit voor United de Aspire lounge, aangezien de officiële Star Alliance Gold lounge in het Schengen gebied is. Reizigers in Business of First Class behouden nog wel toegang tot partnerlounges.

Star Allicance vernieuwt en wel met een nieuwe lounge in Rome Fiumicino

Star Alliance

Het lijkt er voorlopig op dat Star Alliance de wijziging in voorwaarden heeft doorgevoerd om ‘tegemoet te komen’ aan het gewijzigde beleid van United. De meeste andere airlines zullen Gold leden nog wel toegang geven tot een partner lounge. Het gaat dan om luchthavens waar geen eigen lounge aanwezig is. Echter staat het airlines nu dus wel vrij om dit af te schaffen.

Reacties

  1. Lee zegt

    De Aspire lounge is echt vreselijk. Als ik Emirates vlieg kan ik daar gebruik van maken heb het geprobeerd maar gillend de lounge verlaten. Privium airport side is heerlijk maar dan moet je wel lid zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *