Star Alliance lounge op Schiphol geopend

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op Schiphol is een nieuwe lounge voor Star Alliance passagiers in gebruik genomen. De lounge in de Schengen-zone bevindt zich op de derde verdieping, achter de veiligheidscontrole. Vanaf vandaag kunnen reizigers gebruik maken van de nieuwe lounge. Net als in de Aspire lounges wordt de catering in de Star Alliance lounge verzorgd door Swissport.

Doelgroep

Business class passagiers en Star Alliance Gold leden op een vertrekkende vlucht met een Star Alliance maatschappij hebben toegang tot de lounge. In de Schengen-zone gaat het hier om 8 maatschappijen. Daarnaast heb je ook toegang tot de lounge als je met een maatschappij vliegt vanuit de Non-Schengen zone, maar je moet dan nog wel door de paspoortcontrole.

star alliance, lounge, schiphol

Officiële opening

Gisteren vond de officiële opening plaats. Star Alliance heeft een strategie ontwikkeld om de reiservaring van haar klanten te verbeteren. Een goede lounge is daarbij zeer belangrijk, aldus Christian Draeger, Vice President Customer Experience van Star Alliance. “Het aantal Star Alliance lounges wereldwijd is nu uitgegroeid tot 8 en met deze lounge op Amsterdam bieden we de reiziger een geweldige ervaring op de grond, vertrekkend vanaf ‘de Dam'”, zegt hij.

star alliance, lounge, opening, schiphol

Er is voor een Star Alliance lounge gekozen omdat de alliantie het comfort van haar reizigers wil verbeteren op non-Star Alliance hubs. Schiphol is de derde luchthaven in Europa waar nu een Star Alliance lounge te vinden is; eerder werden er al lounges geopend in Parijs (CDG) en Rome (FCO). Er zijn ook plannen om in de toekomst een Star Alliance lounge te open in de non-Schengen zone.

Capaciteit en design

Doordat Schiphol de laatste jaren groeit, is er behoefte aan nieuwe lounges. In de voormalige Aspire Lounge werd het de afgelopen jaren wel erg druk en dat was voor Star Alliance een van de redenen om een eigen Star Alliance lounge te openen op Schiphol. De lounge biedt plaats aan 150 gasten en is elke dag van 5:30u tot 21:30u geopend.

Kenmerkend aan de Star Alliance lounges is de unieke, lokale ervaring. Daar is zeker ook op Schiphol aan gedacht. In samenwerking met architectenbureau D-Dock is Star Alliance erin geslaagd om de kenmerkende Amsterdamse sfeer over te brengen in de lounge. Het design is gebaseerd op de altijd veranderende Hollandse luchten en landschappen en ook de wanddecoraties zijn helemaal op Nederland gericht.

Verhuizing Aspire Lounge

De Aspire lounge heeft een nieuwe locatie gekregen en bevindt zich nu een verdieping hoger, naast de Star Alliance lounge. De nieuwe lounge is een stuk groter dan de voormalige Aspire lounge en ook is er veel meer daglicht in de lounge te vinden. De voormalige ruimte wordt nu vrijgemaakt voor de vergrote veiligheidscontrole op Schiphol. De nieuwe lounge is een flinke verbetering voor reizigers op Schiphol en is nu een stuk minder druk doordat Star Alliance passagiers nu toegang hebben tot de alliantie lounge.

aspire, lounge, schiphol
De nieuwe Aspire lounge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *