Wizz Air weer vanuit Eindhoven en Charleroi naar Moldavië2 min leestijd

Airbus A321 van Wizz Air (Bron: Wizz Air)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wizz Air zal vanaf volgende week weer vanuit Eindhoven en Charleroi gaan vliegen op de Moldavische hoofdstad Chisinau. Vorig week maakte de maatschappij nog bekend een nieuwe route naar Roemenië te gaan openen.

Wizz Air weer naar Moldavië

Wizz Air schorste de routes naar Moldavië eerder dit jaar vanwege de oorlog in Oekraïne. Zo vlogen er sinds eind februari geen vliegtuigen van Wizz Air naar het Oost-Europese land. In deze periode kon je Moldavië het beste bereiken door op een luchthaven in het oosten van Roemenië te vliegen zoals Iași. Blue Air kondigde onlangs aan om vanaf 2023 ook rechtstreeks op deze luchthaven vanaf Schiphol te gaan vliegen. Nu het in Moldavië weer rustig is heeft de Hongaarse low-cost maatschappij besloten de routes weer te hervatten wat dus ook weer een goede impuls geeft op het lokale toerisme.

Airbus A320 van Wizz Air (Bron: Wizz Air)
Wizz Air vliegt vanaf volgende week weer op Moldavië (Bron: Wizz Air)

Wizz Air vliegt vanaf dinsdag 6 september 2022 weer vanuit Charleroi naar Chisinau. Vanaf Eindhoven vliegt de maatschappij vanaf woensdag 7 november 2022 weer naar op Moldavische hoofdstad. Vanaf Eindhoven vliegt Wizz Air iedere woensdag en zondag naar Chisinau. Met ingang van 30 oktober zal dit iedere donderdag en zondag zijn. Vanaf Charleroi vliegt de maatschappij zelfs drie keer per week naar Chisinau. Dit is op dit moment elke dinsdag, donderdag en zaterdag. Vanaf 30 september is dit elke maandag, woensdag en vrijdag.

Over Chisinau

Chisinau is de hoofdstad van Moldavië en telt ongeveer een half miljoen inwoners. Het is daarmee veruit de grootste stad van het land. De stad staat bekend om haar mooie architectuur en er zijn een aantal musea te vinden. Naast Wizz Air kun je ook rechtstreeks met de Moldavische maatschappij FlyOne vanuit Amsterdam en Düsseldorf op Chisinau vliegen. Tenslotte vliegt ook Air Maldova vanuit Düsseldorf en Frankfurt op de Moldavische hoofdstad.

Uitgelichte afbeelding: Wizz Air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *