Wizz Air opent nieuwe route naar Roemenië vanuit Eindhoven en Brussel2 min leestijd

Airbus A320 van Wizz Air (Bron: Wizz Air)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nu weer steeds meer mensen op reis gaan profiteren low cost carriers ook van de toegenomen vraag naar vliegtickets. Om het netwerk van bestemmingen te blijven vernieuwen introduceert Wizz Air nu een nieuwe route naar Roemenië vanuit zowel Eindhoven Airport als Brussels South Charleroi Airport. De eerste vluchten starten medio december. Wizz Air zet op deze routes twee nieuwe Airbus A321neo vliegtuigen in.

Nieuwe basis in Suceava, Roemenië

Vorig jaar opende Wizz Air nog een nieuwe route vanuit Eindhoven naar Rome. Nu komt Wizz Air weer met een nieuwe basis in het Roemeense Suceava. Op de luchthaven van de stad aan de grens met Oekraïne en Moldavië worden twee Airbus A321neo toestellen gestationeerd. Ze gaan vliegen naar Larnaca (LCA) op Cyprus, Venetië-Treviso (TSF), Parijs-Beauvais (BVA), Brussel South Charleroi (CRL) en Eindhoven Airport (EIN).

De verbinding met Brussel start op 16 december 2022. De route Eindhoven-Suceava begint een dag later. Vanuit Charleroi vlieg je straks driemaal per week naar de Roemeense stad. Namelijk op maandag, woensdag en vrijdag. Op dinsdag en zaterdag vliegt WIZZ naar Eindhoven. Tickets zijn vanaf € 25 beschikbaar op wizzair.com, maar zijn ook via Google Flight en Momondo aan te schaffen.

De Airbus A321 van Wizz Air (Bron: Wizz Air)
De Airbus A321 van Wizz Air (Bron: Wizz Air)

Wizz Air

Het Hongaarse Wizz Air werd in september 2003 opgericht en maakte binnen een jaar haar eerste vlucht. De low cost carrier richt zich voornamelijk op Europa, maar biedt ook bestemmingen aan in het Midden-Oosten. De maatschappij vliegt met een jonge vloot van ruim 160 short en medium haul toestellen. De vloot bestaat volledig uit Airbus A320 en A321 vliegtuigen, waarbij laatstgenoemde het grootste deel van de vloot beslaat. In de Airbus A321 biedt Wizz Air plaats aan 230 passagiers, de -neo variant heeft negen extra stoelen. De A320 is een stuk kleiner met maximaal 180 stoelen. Wizz Air biedt enkel een Economy Class cabine.

Bij Wizz Air is standaard één stuk handbagage inbegrepen met de maximale afmetingen van 40 x 30 x 20 cm. Extra bagage mag mee tegen bijbetaling. De maatschappij biedt drie soorten tarieven met oplopende mate van flexibiliteit en bagagetoelage (en bijbehorende prijs): Basic, Wizz Go en Wizz Plus. Een eventueel lidmaatschap van het betaalde Wizz Discount Club programma levert nog additionele voordelen op zoals korting op tickets en bagage.

Afbeeldingen: Wizz Air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *