Wizz Air nu ook naar Rome vanuit Eindhoven

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige maand maakte Wizz Air nog enkele nieuwe bestemmingen bekend vanuit Eindhoven Airport. Met het oog op een hoopvolle reiszomer laat de low cost carrier er geen gras over groeien. Er komt namelijk weer een Italiaanse bestemming bij in het aanbod van Wizz Air vanuit Eindhoven: Rome. Ook op deze nieuwe route gaat de Airbus A321neo vliegen.

Zomerdienstregeling

Stapje voor stapje lijkt het de goede kant op te gaan. De restricties zijn hier en daar versoepeld en het vaccineren lijkt de goede kant op de gaan. Diverse reisorganisatie stellen flink meer boekingen binnen te krijgen dan de afgelopen tijd. Denk bijvoorbeeld aan Transavia maar ook TUI.nl.

Wizz Air lijkt ook vertrouwen te hebben in de zomer. Vooral Italië moet de low cost carrier de zomer door helpen lijkt het. Wizz opent namelijk een nieuwe basis op de luchthaven van Rome Fiumicino (FCO). Dat maakt mogelijk dat Wizz Air tussen Rome en Eindhoven gaat vliegen. De maatschappij zal er vier Airbus A321neo’s stationeren. Vanuit Fiumicino zal naar 32 bestemmingen in 19 landen worden gevlogen, waaronder dus Eindhoven Airport. Vanaf 2 juli voert Wizz de gehele zomer vier vluchten per week uit. Een enkele reis is beschikbaar vanaf € 24,99 per persoon. Je kunt boeken via de website van Wizz Air of bijvoorbeeld een boekingsplatform als Momondo.

Airbus A321neo in Wizz Air livery (Bron: Airbus)
Airbus A321neo in Wizz Air livery (Bron: Airbus)

Discount Club

Wizz Air maakte ook bekend een loyaliteitsprogramma op te richten onder de naam ‘Discount Club’. Met een betaald lidmaatschap heb je recht op tot € 10 korting op de ticketprijs. Ook krijg je € 2 korting op Wizz Priority. Een lidmaatschap kost € 19,99 per persoon per jaar. Een groepslidmaatschap kost € 34,99, maar is wel geldig voor vijf personen. Alhoewel het programma enkel voor Italië geldt is het wel interessant om te zien dat de airline dit invoert. Het lijkt erop dat het programma (nog) niet voor reizigers vanuit Eindhoven geldig is. Meer info lees je hier.

Eindhoven Airport

De luchthaven in Eindhoven is een belangrijke leisure ‘hub’ in het zuiden van Nederland. Naast Wizz Air is ook Transavia een belangrijke speler in Eindhoven. Vorig jaar vlogen er nog acht airlines vanuit Eindhoven. Maar de onder andere de Coronacrisis heeft daar wel verandering in gebracht. Overigens mocht Eindhoven recentelijk nog Air Arabia verwelkomen als nieuwe maatschappij.

Vanaf de zomer zal Wizz Air zo’n 30 bestemmingen aanbieden vanuit Eindhoven. Waaronder Belgrado, Boedapest, Cluj-Napoca, Milaan, Sarajevo en Wenen. Vanuit Brussel Charleroi vliegt Wizz naar vijftien bestemmingen. Er is vanuit Brussel een flinke overlap met de bestemmingen vanuit Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *