Nieuw vanaf Eindhoven Airport: met Air Arabia naar Nador2 min leestijd

Nieuw vanaf Eindhoven Airport: met Air Arabia naar Nador

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder deze week schreven we op InsideFlyer nog over de nieuwe verbinding tussen Parijs en Tanger in Marokko. Maar er is nog meer nieuws over Marokkaanse bestemmingen. Ditmaal rechtstreeks vanuit Nederland. Air Arabia zal namelijk vanuit Eindhoven Airport vluchten gaan uitvoeren naar Nador in het Noord-Afrikaanse land.

Nieuwe maatschappij

Air Arabia vliegt voor het eerst naar Eindhoven Airport. De maatschappij heeft de Verenigde Arabische Emiraten als thuisbasis. Air Arabia vliegt naar bestemmingen in Noord-Afrika, India en het Midden-Oosten. Nu heeft de maatschappij dus ook een verbinding tussen Marokko en Eindhoven. Deze verbinding zal (vooralsnog) starten vanaf 3 mei 2021.

Nador wordt niet alleen aangevlogen door Air Arabia. Ook TUI vliegt op deze route, al is het idee dat TUI zorgt voor het vakantie-aanbod en Air Arabia zal vooral inspringen op hereniging van familie en vrienden.Nieuw vanaf Eindhoven Airport: met Air Arabia naar Nador

Vooralsnog vliegt Air Arabia vanuit Eindhoven naar Nador in Marokko met een Airbus A320. Dit toestel biedt plaats aan 174 stoelen. In het geval van een succesvolle verbinding is de verwachting dat de maatschappij de toestellen zal wisselen naar een duurzamere variant. Het betreft hier een Airbus NEO variant waarvan de airline er 120 in bestelling heeft staan. Eindhoven Airport staat hier positief tegenover, aangezien dit natuurlijk binnen de gestelde duurzaamheidsplannen past.

Nador

De noordelijk gelegen plaats Nador is gesitueerd nabij het Rifgebergte. De stad kent tal van mooie plekken die je kunt bezoeken tijdens je reis. Bijvoorbeeld het centrum van de stad; Le Corniche. Of wat dacht je van de prachtige lagune Mar Chica. Hier kun je genieten van de schitterende natuur, een balletje slaan of gewoon genieten van zon en zee. Wat je zeker moet bezoeken tijdens een reis aan Marokko is natuurlijk de traditionele Souk, oftewel de markt. Op elke Souk in Marokko kijk je je ogen uit, het blijft een bijzonder mooie ervaring! Vanuit Nador kun je ook gemakkelijk reizen door het Rifgebergte of natuurlijk een van de omliggende steden bezoeken.

Blijkt de verbinding tussen Eindhoven en Nador een succes, dan is het mogelijk dat Air Arabia probeert meer slots in te vullen. In eerste instantie zal de maatschappij op maandag en vrijdag tussen beide plaatsen vliegen. Wellicht zal dit later uitgebreid worden voor de bestemmingen Oujda en Fez, eveneens in Marokko.Nieuw vanaf Eindhoven Airport: met Air Arabia naar Nador

Bron en beeldmateriaal: Eindhoven Airport & Air Arabia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *