Delta houdt middenstoel niet langer meer vrij

Review Delta A319 Economy - Los Angeles naar San Francisco

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta Air Lines geeft per 1 mei de middenstoel weer vrij op alle vluchten. De maatschappij houdt sinds april 2020 alle middenstoelen vrij en aan dit beleid komt dus na een jaar een eind. Vorige zomer besloot Delta ook al vaker te gaan vliegen op Schiphol.

Delta stop met vrijhouden middenstoel

Per 1 mei komt er een einde aan het vrijhouden van de middenstoelen op vluchten met Delta Air Lines. Dit geldt voor alle reisklassen, behalve voor Delta One waar sowieso al meer ruimte is. De maatschappij verwacht dat een groot deel van de passagiers dan een vaccin heeft en vindt het daarom niet langer meer nodig om de middenstoelen vrij te houden. Delta komt in vergelijking met andere maatschappijen vrij laat met het afschaffen van dit beleid. Alaska, Jet Blue en Southwest stopten namelijk al eerder met deze maatregel. Sommige airlines hadden helemaal geen extra maatregelen wat betreft social distancing aan boord.

Review Delta A319 Economy - Los Angeles naar San Francisco
Vanaf 1 mei houdt Delta de middenstoel niet langer meer vrij.

Met het niet meer vrijhouden van de middenstoel gaat het comfort er natuurlijk wel wat op achteruit, aangezien deze stoelen nu niet bepaald de favoriet zijn bij de meeste passagiers. Aan het begin van de pandemie waren de meeste toestellen vrijwel leeg. Dat is nu helemaal anders en zeker op vluchten binnen Amerika. De vraag naar vliegtickets neemt dus toe en daarom heeft Delta dit besluit genomen. De plicht om een mondkapje te dragen blijft vooralsnog wel van kracht. Ook worden de toestellen extra goed schoon gehouden, aldus Delta.

Conclusie

Delta Air Lines stopt met mei met het vrijhouden van de middenstoel. Het afschaffen van deze maatregel is van kracht op alle vluchten en reisklassen, behalve in Delta One waar sowieso al meer ruimte is. De Amerikaanse maatschappij neemt dit besluit omdat de vraag naar vliegtickets de afgelopen maanden sterk is toegenomen. Bovendien hebben de veel mensen ondertussen een vaccin gekregen. Het dragen van een mondkapje blijft vooralsnog wel verplicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *