EasyJet start volgend jaar nieuwe lijnvlucht tussen Schiphol en A Coruña2 min leestijd

Airbus A320 van EasyJet (Bron: EasyJet)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

EasyJet gaat in de zomer van 2023 een nieuwe lijndienst openen tussen Schiphol en het Spaanse A Coruña, in de Spaans noordwestelijke regio Galicië. Eerder dit jaar kondigde ook Vueling al aan om een nieuw route naar Asturië te openen.

EasyJet naar A Coruña

Op dit moment vliegt er geen enkele luchtvaartmaatschappij tussen Schiphol en A Coruña. De komst van EasyJet is dan ook een grote boost voor het lokale toerisme in de regio. EasyJet krijgt daarom ook subsidie van de lokale overheid. Naast Schiphol zal de low-cost carrier ook vluchten aanbieden naar Milaan en Genève. Op dit moment vliegen er vooral Spaanse maatschappijen vanuit andere binnenlandse steden op A Coruña. Denk hierbij aan Air Europa en Iberia naar Madrid en Binter Canarias naar Gran Canaria. Ook vliegt low-cost carrier Volotea op dit moment naar Bilbao, Málaga, Menorca en Valencia. Tenslotte vliegt Vueling op dit moment naar Barcelona, Londen-Gatwick en Parijs-Orly. Deze laatste twee zijn op dit moment de enige internationale bestemmingen die direct worden aangevlogen vanuit A Coruña.

Airbus toestel van EasyJet (Bron: EasyJet)
EasyJet opent volgende zomer een nieuwe lijndienst tussen Schiphol en A Coruña. (Bron: EasyJet)

De vluchten tussen Schiphol en A Coruña starten in april 2023 en EasyJet zal op deze route gebruikmaken van de Airbus A320 toestellen. In deze toestellen is plaats voor in totaal 180 passagiers.

Over A Coruña

De naam “Coruña” stamt af van het Latijnse “Caronium”, dat ooit een Romeins oppidum was. Zoals eerder vermeld ligt A Coruña in het noordwesten van Spanje. Het is vanwege de visserij de belangrijkste economische stad van Galicië. De komst van EasyJet op A Coruña is dus ook voor de zakelijke reiziger interessant. A Coruña telt op dit moment ongeveer 250.000 inwoners. Hiermee is het niet de grooste stad van de regio want dat is namelijk Vigo. De hoofdstad van Galicië is het veel toeristischere Santiago de Compostela.

Uitgelichte afbeelding: EasyJet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *