Blue Air start nieuwe route naar Iași vanaf Amsterdam1 min leestijd

Blue Air

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Roemeense low cost luchtvaartmaatschappij Blue Air start volgend jaar met een route tussen Amsterdam en Iași, Roemenie. Iași ligt in het noordoosten en is de op twee na grootste stad van Roemenië. Er is verder geen andere luchtvaartmaatschappij actief op deze route.

Blue Air naar Iași

De eerste vlucht staat gepland op 26 maart 2023. Op deze route heeft de luchtvaartmaatschappij ook een codeshare overeenkomst met FlexFlight. De vluchten worden op maandag, woensdag, vrijdag en zondag uitgevoerd volgens dit schema:

  • 0B 6900 vertrekt om 14:40 uur uit Amsterdam en komt om 18:30 uur aan in Iași
  • 0B 6899 vertrekt om 12:00 uur uit Iași en komt om 01:55 uur aan in Amsterdam

De luchtvaartmaatschappij is momenteel ook al actief met vluchten naar Nederland. Zo kun je reizen naar Boekarest en Cluj. Momenteel kun je al wel naar Iași reizen vanaf Amsterdam, maar dan met een tussenstop in Boekarest. Deze tussenstop is vanaf volgend jaar maart dus niet meer nodig.

Blue Air is de grootste Roemeense luchtvaartmaatschappij als je kijkt naar het aantal passagiers. Het is een low cost luchtvaartmaatschappij met de ambitie om marktleider te worden in Centraal- en Oost-Europa. De luchtvaartmaatschappij vliegt uitsluitend met de Boeing 737. Afgelopen april is de Boeing 737-8 MAX ook toegevoegd aan de vloot.

Amsterdam - Iasi ©GreatCircleMapper Blue Air

Afbeeldingen ©BlueAir/GreatCircleMapper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *