Rintel voorgedragen als nieuwe president-directeur bij KLM2 min leestijd

Rintel nieuwe president-directeur bij KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Marjan Rintel is voorgedragen als nieuwe president-directeur bij KLM. Dit heeft de Raad van Commissarissen deze week besloten. Rintel volgt Pieter Elbers op die in januari liet weten als topman dit jaar bij KLM te vertrekken.

Over Marjan Rintel

Marjan Rintel is op dit moment president-directeur bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) maar daardoor geen onbekende bij KLM. Voordat ze in 2014 bij de NS in dienst trad was ze al 15 jaar werkzaam bij KLM in diverse functies. Zo werkte ze o.a. in de  operatie en sales en marketing bij zowel KLM als Air France-KLM. Rintel zal per 1 juli 2022 Elbers gaan opvolgen die zijn taken als president-directeur dan zal overdragen.

Viert KLM 100e verjaardag zonder CEO Elbers?
Elbers treedt op 1 juli 2022 af als president-directeur bij KLM.

De Air France-KLM Board of Directors stemde al in met de voordracht en is bijzonder verheugd dat Marjan per 1 juli als president-directeur aan boord komt. “Met haar ruime en brede bestuurlijke, commerciële en operationele ervaring, halen wij iemand in huis die dichtbij de medewerkers staat en met haar team verder vorm zal geven aan de toekomst van KLM als klantgerichte, duurzame en financieel gezonde onderneming. Haar kennis van de sector, haar netwerk en haar ervaring binnen het politieke speelveld zullen daar naar onze overtuiging aan bijdragen”, aldus Cees ’t Hart, president-commissaris.

KLM wil trein als alternatief voor korte vluchten (Bron: KLM)
Rintel was voorheen werkzaam bij zowel de NS als KLM. (Bron: KLM)

Ook Ben Smith, CEO van Air France-KLM is erg enthousiast. “Ik ben enorm blij Marjan te verwelkomen in ons team als de nieuwe president-directeur van KLM. Ik weet dat Marjan erin zal slagen om KLM nog sterker te maken door voort te bouwen op de krachten van de Groep”, aldus Smith.

Eer om terug te keren bij KLM

Rintel zelf vindt het een hele eer om terug te keren bij KLM en het stokje van Elbers over te nemen. “Zijn dertigjarige staat van dienst is indrukwekkend. Onder Pieters leiding heeft KLM de weg omhoog gevonden en die koers zal ik voortzetten. De luchtvaart bevindt zich in tijden van grote en complexe uitdagingen. Ik ben van mening dat een oer-Nederlands bedrijf als KLM, net als NS, een grote rol te spelen heeft in deze maatschappelijke en economische opgaven. Het succesvol invullen van die rol zal mijn prioriteit zijn vanaf dag één”, laat Rintel weten. Rintel is echter nog niet officieel benoemd als directeur bij KLM. De voordracht voor benoeming wordt namelijk nog ter goedkeuring voorgelegd aan de aandeelhouders op de buitengewone algemene vergadering.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *