KLM Crown Lounge 52 reserveert zitplaatsen voor Flying Blue Ultimate leden2 min leestijd

De moderne inrichting van de KLM Crown Lounge 52 op Schiphol (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue introduceerde in 2017 een nieuwe status, namelijk Flying Blue Ultimate. De status is niet zomaar te behalen, maar bedoeld voor de ‘super’ frequent flyer. Air France richtte eerder al een speciaal gedeelte van haar lounges in voor deze leden. Alhoewel KLM dat initieel niet deed op Schiphol is er in KLM Crown Lounge 52 recentelijk een positieve verandering doorgevoerd voor deze leden.

KLM Crown Lounge

KLM biedt op Schiphol op het moment twee Crown Lounges, namelijk Lounge 25 (Schengen bestemmingen) en de nieuwere Lounge 52 (non-Schengen bestemmingen). Business Class reizigers die met KLM (en/of partners) vliegen krijgen standaard toegang voor zichzelf en een gast. Dat geldt ook voor Flying Blue Gold, Platinum en uiteraard Platinum Ultimate deelnemers. Frequent flyers met een vergelijkbare status bij een van de partner airlines krijgen ook toegang, mits zij op een in aanmerking komende vlucht reizen.

Meer lezen over KLM Crown Lounge 52? Bekijk dan ons InsideLook artikel over de vernieuwde Lounge 52.

KLM Huisjes bij de toegang tot KLM Crown Lounge 52 op Schiphol (Bron: KLM)
KLM Huisjes bij de toegang tot KLM Crown Lounge 52 op Schiphol (Bron: KLM)

Air France reserveerde in haar lounges op bijvoorbeeld Parijs-Charles de Gaulle al sinds de start van Flying Blue Ultimate een speciaal gedeelte. Zo zijn Ultimates altijd voorzien van een zitplek, ook als het druk is. Daarnaast liggen er vaak al diverse kranten en tijdschriften klaar (tijdens de pandemie is dat echter afgeschaft). De lounges van KLM voorzagen niet in extra service voor Ultimate leden. Sinds begin dit jaar heeft de SkyTeam airline dat veranderd. Er is namelijk op de tweede verdieping van KLM Crown Lounge 52 een apart gedeelte gereserveerd voor Flying Blue Ultimate leden. Er staat duidelijk aangegeven dat deze tafeltjes gereserveerd zijn.

Op het moment gaat het nog maar om een klein aantal zitplekken. Logisch ook, want zo veel Flying Blue Ultimate leden zijn er niet. De gereserveerde plekken zijn vooral bedoeld voor de ochtenden wanneer het druk kan zijn in de lounge. Zo zijn Ultimates dus nagenoeg altijd voorzien van een zitplek. Desgevraagd laat een medewerker van de KLM lounge weten op het moment ten opzichte van ‘normale’ gasten verder geen extra’s te bieden voor Flying Blue Ultimate deelnemers.

Flying Blue Ultimate

Om een Flying Blue Ultimate deelnemer te worden dien je ten minste 1.800 UXP te verdienen in een periode van twee jaar. UXP verdien je alleen op vluchten met een KLM of Air France vluchtnummer. De voordelen van deze status, naast de ‘reguliere’ Platinum privileges zijn onder meer het hebben van een persoonlijke travel assistant. Deze assistent kan telefonisch 24/7 kan helpen bij het plannen en wijzigen van de reis. Daarnaast zijn er enkele voordelen als SkyPriority en loungetoegang die je kunt delen met je familie.

Reacties

  1. JdV zegt

    Tja. Als privium plus heb je toegang tot de Privium Lounge. Die is al open vanaf 5.30. Ik moet altijd glimlachen als ik bij een vroege vlucht een rij mensen zie staan te wachten tot de klm lounge om 6 uur open gaat terwijl ik dan zelf al rustig een half uurtje in dd privium lounge heb gezeten, vaak alleen of met slechts 1 of 2 andere vroege vogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *