Flying Blue Promo Rewards September 20185 min leestijd

Flying Blue Promo Rewards September 2018

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het heeft even op zich laten wachten, maar de maandelijkse Promo Rewards zijn gepubliceerd. Vanaf 1 september 2018 tot en met 31 september 2018, kunnen de nieuwe Flying Blue Promo Rewards weer worden geboekt. Er zijn weer verschillende leuke aanbiedingen. Deze keer reis je van 1 november t/m 31 december. Deze maand is er tot 50% korting op de Reward tickets.

Wat is er te boeken?

Deze maand zijn er zowel verlaagde tarieven te vinden voor Economy-, Premium- als Business Class tickets. Vluchten worden uitgevoerd door KLM of Air France. Interessant is dat vluchten tot 3 maanden van tevoren geboekt kunnen worden. Zo heb je nog genoeg tijd om je vlucht goed voor te bereiden en zonder zorgen kunt vertrekken. Flying Blue deelt voortaan in op korte- en langeafstandvluchten.

Korte Afstandsvluchten Europa

Voor de regio Europa zijn er een zestal Economy aanbiedingen die vertrekken vanuit Parijs. Let hierbij op dat sommige vluchten vertrekken vanaf Paris Orly (ORY) en sommige vanaf Paris Charles de Gaulle (CDG).

 • Hannover (HAJ),
 • Zurich (ZRH),
 • Clermont Ferrand (CFE),
 • Perpignan (PGF),
 • Brest (BES),
 • Rennes (RNS),

Ook zijn er acht aanbiedingen vanuit Europa naar een van de acht bestemmingen in Europa, namelijk:

 • Hannover (HAJ),
 • Southampton (SOU),
 • Oslo (OSL),
 • Bologna (BLQ),
 • Bergen (BGO),
 • Krakow (KRK).

Er zitten aanbiedingen tussen die te verkrijgen zijn met 20% korting en andere tot maximaal 40% korting. Vanaf-tarieven liggen deze maand tussen de 3.600 en 8.400 Miles per enkele reis, excl. taxen. Reizen doe je in de periode 1 november 2018 t/m 31 december 2018.

Als je een last minute boekt naar een van de bestemmingen binnen Europa, dan zijn de Promo Rewards prijzen vaak wel interessant. Anders ben je wellicht veel miles kwijt voor een korte reis.

Een leuke bestemming lijkt me Krakow. Voor 16.800 Miles vlieg je retour vanaf Amsterdam naar deze bestemming. Je betaalt €35,- bij. Betaal je het ticket in het geheel met euro’s, dan betaal je ongeveer €147,- voor een retourvlucht.

Flying Blue Promo Rewards September 2018
Betaling met Miles
Flying Blue Promo Rewards September 2018
Betaling in Euro’s

De overige aanbiedingen zijn als volgt:

Flying Blue Promo Rewards September 2018
Alle Promo Rewards van September in Europa

Lange afstandvluchten

Er zijn ook verschillende verre bestemmingen waarvoor je een Promo Rewardsticket kunt aanschaffen. Het betreft hier de volgende gebieden en bestemmingen:

–      Afrika

 • Lomé (LFW)
 • Accra (ACC)

–      Azië

 • Beirut (BEY)
 • Xiamen (XMN)
 • Delhi (DEL)
 • Hangzhou (HGH)
 • Chengdu (CTU)
 • Taipei (TPE)
 • Wuhan (WUH)
 • Guangzhou (CAN)
 • Beijing (PEK)

–      Noord-Amerika

 • New York (NYC)
 • Toronto (YYZ)

–      Zuid-Amerika

 • Mexico (MEX)
 • Panama City (PTY)
 • Bogota (BOG)
 • Havana (HAV)
 • Punta Cana (PUJ)

De Promo Rewards gelden voor de verschillende reisklassen. Je kunt bijvoorbeeld in Economy vliegen, maar ook in Premium Economy alsook in Business Class. Vluchten worden uitgevoerd door KLM of Air France. Daarnaast kun je vertrekken vanuit verschillende bestemmingen uit Europa.

Mexico Stad

De tarieven voor Miles en bijbetalen in Euro’s verschillen per bestemming per periode. Drie bestemmingen zal ik verder uitwerken. Ik zal beginnen met Mexico-Stad, omdat het me een interessante bestemming lijkt. De reisduur is ongeveer  twee weken. Ik heb nu gezocht op de periode van 27 november tot en met 11 december 2018. De reis zou me 57.700 Miles en een bijbetaling van €360,- kosten. Je vliegt dan vanuit Amsterdam naar Parijs met KLM op de heenweg en Air France op de terugweg. Vanuit Parijs vlieg je met de A380-800 van Air France in Premium Economy naar Mexico-Stad.

Het is nog aardig bijbetalen, echter zie ik vaak dat Mexico met een SkyTeam partner nog aardig duur is. Daarom is dit mijns inziens een goede aanbieding, ook gezien het feit je vliegt met een A380 in Premium Economy. Betaal je de reis zonder Miles maar geheel met euro’s dan betaal je €1.228,54 voor een retour met hetzelfde reisschema.

Flying Blue Promo Rewards September 2018 Flying Blue Promo Rewards September 2018

Chengdu

Twee jaar geleden was ik in het prachtige China. China heeft erg veel leuke bestemmingen waar je eigenlijk echt eens geweest moet zijn. Een van deze bestemming is Chengdu. Het ligt in het westen van het land, in de richting van Tibet. Het is een grote stad; zo anders dan de hoofdstad Beijing. Het is er minder gehaast, maar wel erg Chinees. Daarnaast kun je in de omgeving van de stad verschillende leuke attracties bezoeken. Wat te denken aan een van de verschillende panda opvangcentra.

Goed, het gaat hier om de deals dus ik zal de deal naar Chengdu met KLM verder uitwerken. Je vliegt met KLM in Business Class naar Chengdu. Voor de gezochte deal vertrek je op 25 november en ga je terug op 10 december 2018. Je betaalt 135.000 Miles en €334,67. Best nog een leuke deal. Je vliegt in de nieuwe Boeing 787-900. Betaal je geheel met euro’s dat is de reis aanzienlijk duurder, je betaalt dan bijna €2.600,-.

Flying Blue Promo Rewards September 2018 Flying Blue Promo Rewards September 2018

Toronto

Ook deze stad is een bezoek waard. Wellicht voor zaken, maar zeker ook om een rondtrip te maken in het schitterende Canada. Naar Toronto vlieg je met Air France in Premium Economy. Zelf heb ik het volgende tarief gevonden in de reisperiode van van 21 november tot en met 4 december. Het tarief is vrij hoog voor een Premium Economy vlucht, namelijk 115.000 Miles en €325,- bijbetaling. Betaal je de gehele vlucht in euro’s dan kost het je ongeveer €960,-. In verhouding dus veel miles en een hoog bedrag voor een Reward Ticket.

Flying Blue Promo Rewards September 2018
Naar Toronto met een Promo Rewards ticket

Flying Blue Promo Rewards September 2018

Er zijn meer Flying Blue aanbiedingen zoals hierboven al aangegeven. In verschillende klassen kun je vliegen, dus er is keuze voldoende deze periode. Wellicht nog een leuk tripje voor het eind van het jaar? Met kerst of nog liever iets eerder, de keuze is reuze 😉 .

Flying Blue Promo Rewards September 2018 Flying Blue Promo Rewards September 2018

Niet genoeg Miles op je Flying Blue account?

Wil je graag naar Chengdu in Business Class of naar een van de Europese bestemmingen? En wil je deze graag betalen met je Miles, maar staan er te weinig op je Flying Blue account? Dan is dat natuurlijk wel erg jammer. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om toch aan de miles te komen:

 • Uiteraard meer vliegen om Miles te sparen,
 • Enquêtes invullen om miles te sparen, bijvoorbeeld bij e-Rewards. Eerder schreven we daar hier al over,
 • Ook kun je natuurlijk een Flying Blue American Express kaart aan vragen. Deze heb je in Silver en Gold kaart, maar ook is er een Platinum. Afhankelijk van de kaart die je kiest (en krijgt) krijg je een sign up bonus die kan oplopen tot 20.000 Miles. Hier kun je meer lezen over de ervaring van zo’n kaart. En hier kun je lezen over de meest recente aanbieding van Flying Blue American Express.

Foto’s: flyingblue.com, klm.com, airfrance.com

Reacties

 1. RuudHier zegt

  Ik vind het een beetje jammer dat het allemaal premium economy deals zijn tegenwoordig. Ik vind dat bij Air France wel interessant omdat het daar wat voorstelt, maar de overstap op CDG heb ik liever niet dus vanuit Nederland is het gewoon niet relaxed. Het is niet het bedrag waard wat ze ervoor vragen want in premium economy zit ik nog steeds snel tegen iemand aan omdat ik breed gebouwd ben. Zit er nog een breed iemand naast me dan zit je vaak constant met je schouders tegen elkaar aan. Ook met je dure premium economy ticket. Wel handig als je vooral lang en niet te breed bent maar niet voor mij..

  En voor Toronto kun je nu voor 340 euro een retourticket economy boeken, directe vlucht met KLM. Zonder dat je ook nog eens ruim 100.000 miles opgeeft… Als je FB Silver bent dan hoef je ook niet bij te betalen voor bagage. En je spaart er 20 XP mee, met je milesvlucht niets. Dus gewoon normaal boeken zou ik zeggen!

  Er zitten zo nu en dan wel echt interessante promo deals bij, maar da’s vaak naar obscure bestemmingen zoals Frans-Guyana voor 30.000 miles retour in economy (en 150 euro bijbetalen ofzo toen). Op zich wil ik weleens gek doen en daar naartoe vliegen, maar dan wel alleen met een goeie deal. Accra (Ghana) is deze maand de enige bestemming die interessant is met 50% korting in economy via Amsterdam:
  23.500 miles + 230 euro = economy class (besparing: 340 euro)
  70.000 miles + 390 euro = business class (besparing: 1800 euro)

  Maar dan nog heb je in economy door de taxen die je moet betalen nog steeds maar een ROI van zo’n 1,45 cent per FB mile. In business class heb je er pas écht wat aan vind ik. Ook vluchten zoals naar Krakau zijn het eigenlijk niet waard. Je gaat van KLM-prijs naar prijsvechter-prijs en je bent je miles kwijt.

  Loungetoegang (zo lang ik nog silver ben) en business class (promo) rewards tickets zijn waarschijnlijk het enige waar ik mijn miles aan besteed. De rest is simpelweg een slechte deal, zelfs de promo economy rewards, tenzij je al ruim genoeg XP hebt voor je status of XP je niet boeit, en je gewoon privé even lekker goedkoop wil kunnen vliegen natuurlijk 🙂 Maar anders zou ik blijven sparen voor business class waar je écht waar voor je geld krijgt qua miles (intercontinentaal dan he). Duurt alleen zo lang helaas 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *