Vueling start met vluchten Amsterdam-Wenen

A320_Vueling_take_off (Bron: Airbus)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vandaag werd bekendgemaakt dat Vueling zal starten met directe vluchten tussen Amsterdam en Wenen. De low cost carrier zal vanaf december dit jaar de Nederlandse hoofdstad verbinden met de Oostenrijkse hoofdstad. Dit is de vijftiende bestemming waar Spaanse maatschappij nu direct op vliegt vanuit Amsterdam. Dat betekent meer concurrentie op deze route en mogelijk lagere ticketprijzen in de toekomst.

Vueling

Het Spaanse Vueling Airlines vliegt sinds oktober 2005 van en naar Schiphol. De eerste vlucht van Vueling naar Amsterdam kwam uit Barcelona. De Spaanse steden vormen dan ook de belangrijkste bestemmingen in het netwerken van de maatschappij. Zeker gezien de directe routes vanuit Nederland aangezien tien van de vijftien bestemmingen in Spanje ligt (incl. Ibiza en Mallorca).

Directe vlucht van AMS naar VIE
Directe vlucht van AMS naar VIE

Schiphol

Momenteel biedt de maatschappij ook al vluchten aan vanaf Schiphol naar Wenen. Echter zal je dan over moeten stappen in Barcelona. Erg praktisch is dat niet. Je bent in sommige gevallen namelijk meer dan 11 uur onderweg. Vanaf 2 december 2018 zal dat dus niet meer nodig zijn. Je kunt dan direct vanuit Amsterdam vliegen op Wenen (VIE). Vueling zal deze vluchten vier keer per week gaan uitvoeren met onderstaand vluchtschema.

  • Vluchtnummer VY8464 met vertrek uit AMS om 10.55 uur en aankomst om 12.55 uur in VIE
  • Vluchtnummer VY8465 met vertrek uit VIE om 13.35 uur en aankomst om 15.35 uur in AMS

In de prijskalender van Vueling is te zien dat de vanaf-prijs voor een vlucht van Amsterdam naar Wenen in december rond de 40 euro ligt. In de maanden ervoor is deze een stuk hoger geweest. De direct vlucht kan nu dus ook veel goedkoper aangeboden worden. De toegenomen concurrentie op deze route betekent mogelijk ook iets voor de prijzen van andere aanbieders op de route; KLM en Austrian.

Vueling kent drie tarieven: Basic, Optima en Excellence. Afhankelijk van het tarief datje boekt krijg je bijvoorbeeld vrije stoelkeuze en mag je bagage meenemen. Voor het laatste tarief kun je zelfs gebruik maken van lounges.

Vanaf-prijzen voor de vlucht AMS-VIE
Vanaf-prijzen voor de vlucht AMS-VIE

Airbus A320

Vueling zal met een Airbus A320 gaan vliegen tussen Amsterdam en Wenen. Momenteel zijn de A320 toestellen uitgerust met 180 stoelen in 3-3 opstelling. Het betreft een single class configuratie. Wel maakt de maatschappij onderscheid in de beprijzing van de stoelen. Zit je verder vooraan of zit je bij de nooduitgang? Dan betaal je bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *