Review: DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur5 min leestijd

doubletree, hilton, Kuala lumpur

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn lange reis door Azië verbleef ik 1 nacht in het DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur. Aanvankelijk wou ik het Hilton Kuala Lumpur boeken, maar dit hotel was toen al volledig volgeboekt. Ik bekeek wat de andere opties waren en zag dat het DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur te boeken was voor slechts 10.000 punten per nacht. Dat is een redelijk goede deal, maar helaas is het aantal benodigde punten ondertussen omhoog gegaan naar 20.000 punten per nacht.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Locatie

Het DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur bevindt zich in een overdekt winkelcentrum in het noordoosten van de stad. Het hotel ligt op een paar minuten loopafstand van metrostation Ampang Park en met de metro ben je snel op de meeste populaire plekken in de stad zoals de Twin Towers en de bekende Batu grotten.

Doubletree by hilton, Kuala Lumpur, locatie
Locatie van het DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur.

Inchecken

Zoals je in mijn Malaysia Airlines business class review kon lezen, kwam ik al in de ochtend aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. Vanaf daar nam ik de Airport Express naar het centraal station om vervolgens de metro te nemen naar Ampang Park. Via een loopbrug kwam ik in het overdekte winkelcentrum terecht waar ik het DoubleTree by Hilton logo al vanaf een grote afstand kon herkennen.

Doubletree by hilton, Kuala Lumpur, lobby
Vanuit de winkelgalerij loop je zo de lobby binnen van het DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur.

De lobby ziet er mooi en sfeervol uit. Het was gelukkig niet erg druk en het duurde niet lang voordat ik aan de beurt was om in te checken. Door het vroege tijdstip vroeg ik me af of er al een kamer beschikbaar was. Ik overhandigde mijn paspoort en legde uit dat ik een 2 Twin Bed Guest room geboekt had voor een nacht.

lobby, doubletree by hilton, Kuala Lumpur
De lobby.

Door mijn Silver status zou ik geen toegang hebben tot de Executive Lounge en dat vond ik erg jammer. Gelukkig kon ik voor een kleine bijbetaling upgraden naar een King Bed Executive Room waar de loungetoegang bij inbegrepen zit. Er was er wel eentje beschikbaar, maar helaas geen niet-roken kamer. Omdat ik toch niet zoveel tijd op mijn kamer zou doorbrengen besloot ik deze kamer dan maar te nemen. Nadat ik mijn key card had ontvangen, nam ik de lift naar boven.

Het DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur heeft behoorlijk wat verdiepingen, maar er is een beperkt aantal liften. Daardoor moest ik soms wel 5 minuten wachten, voordat er eindelijk een lift beschikbaar was. Bovendien duurde het nog wel even voordat ik boven was, doordat er steeds mensen in en uit gingen op verschillende verdiepingen.

doubletree by hilton, Kuala Lumpur
Aardig wat verdiepingen maar een beperkt aantal liften.

King Bed Executive Room

Mijn kamer bevond zich op de 30ste verdieping en daardoor had ik een mooi uitzicht over de omgeving. De kamer zag er mooi en modern uit en ik vond eigenlijk alles wat ik zou verwachten in een kamer van een DoubleTree hotel.

king executive room, doubletree by Hilton, Kuala Lumpur
King Executive Room.

De executive kamer biedt net iets meer dan een standaard kamer. Wel jammer dat ik een rokerskamer had en dat kon ik zeker merken door de lucht die in de kamer hing.

king executive room, doubletree by hilton, Kuala Lumpur
King Executive Room.

Tussen de kamer en de badkamer zit een glazen wand waardoor de hele kamer wat groter aandoet. De badkamer zelf vond ik wel erg basic voor een Executive Room. Er was namelijk geen bad aanwezig!

Alles in de badkamer zag er verder wel mooi en goedverzorgd uit. Ik trof verschillende soorten shampoo en zeep aan en er lagen zelfs tandenborstels klaar. De sproeier van de douche had een goede waterdruk en deze veranderde gelukkig niet steeds van temperatuur.

Executive Lounge

Een paar verdiepingen hoger vind je de executive lounge. Als Diamond lid heb je gegarandeerd toegang tot deze lounge, maar dus ook als je net als ik in een executive kamer verblijft. De lounge vond ik aardig meevallen. De hele ruimte is vrij groot en je hebt een mooi uitzicht op de omgeving.

executive lounge, doubletree by hilton, Kuala Lumpur
De Executive Lounge.

Vlak voordat ik naar de Petronas Twin Towers ging om de zonsondergang mee te maken vanaf de top van dit gebouw, heb ik in de lounge kunnen genieten van bet dinerbuffet. Het aanbod zag er redelijk goed uit.

Ook biedt deze lounge toegang tot een dakterras waar je onder het genot van een drankje rustig kunt genieten van een mooi uitzicht over Kuala Lumpur. Dit gedeelte maakt de lounge helemaal compleet, zeker met uitzicht op de Petronas Twin Towers. Wat wil je nog meer in een lounge in Kuala Lumpur!

terras, executive lounge, doubletree by hilton, Kuala Lumpur
Buitenterras van de Executive Lounge.

Overige faciliteiten

Op de tiende verdieping is een mooi buitenzwembad met ligstoelen te vinden. Ik heb hier de volgende ochtend nog even lekker kunnen zwemmen voordat ik weer verder zou reizen.

buitenzwembad, doubletree by hilton, Kuala Lumpur
Buitenzwembad

Naast het zwembad is ook nog een fitnessruimte te vinden.

fitnessruimte, doubletree by hilton, Kuala Lumpur
Fitnessruimte

Ontbijt

Ook het ontbijtbuffet viel me behoorlijk mee. Er is een groot aanbod aan zowel Aziatische en westerse gerechten. Helaas was het die ochtend erg druk bij het ontbijtbuffet waardoor ik niet veel foto’s heb kunnen nemen. Alhoewel het erg druk was, liep er voldoende personeel rond. Daardoor hoefde ik gelukkig niet lang te wachten voor bijvoorbeeld een omelet. Het personeel was daarnaast erg vriendelijk en antwoordde altijd met een glimlach. Dat was trouwens in het hele hotel het geval.

Overzicht

Publicatie Datum

4 June 2019

Voordelen

- Redelijk goede locatie
- Mooie executive lounge
- Vriendelijk personeel
- Mooi buitenzwembad

Nadelen

- Weinig liften
- Geen niet-roken kamer beschikbaar

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie4

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Aanvankelijk was ik van plan om te verblijven in het Hilton Kuala Lumpur, maar dit hotel bleek volledig volzet te zijn waardoor ik was aangeven op een alternatief. Gelukkig kon ik voor slechts 10.000 punten verblijven in het DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur.

Ik had er een aangenaam verblijf. Helaas was er alleen maar een rokerskamer beschikbaar, maar gelukkig had ik zodoende wel toegang tot de Executive Lounge met een mooi uitzicht over de stad. Ook vond ik het zwembad op de tiende verdieping erg mooi. Locatie is iets afgelegen, maar met de metro sta je binnen afzienbare tijd op de belangrijkste plekken van de stad.

Daarom kan ik een verblijf in het DoubleTree by Hilton zeker aanraden. Alhoewel het hotel inmiddels niet meer te boeken is voor 10.000 punten raad ik aan om cash te betalen, dan is het zeker nog een goede deal!

5 min leestijd">
3.9

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *