Extra korting van 5% bij hotels.com – Hoe werkt het?3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een van de Insideflyer Premium Memberships partners is de hotelboekingssite hotels.com.  In dit artikel laten we zien hoe het in z’n werk gaat als je een coupon met 5% korting wil gaan gebruiken.

Coupon met 5% korting

Als je jezelf upgradet naar een Insideflyer Premium Membership pakket waar hotels.com bij zit, ontvang je een set van 10 coupons voor 5% korting op de basiskamerprijs op boekingen bij dit platform. Deze zijn een jaar lang geldig. Boek je dus regelmatig hotels, dan kan dit voordeel aardig aantikken. Vooral als je meerdere overnachtingen boekt en/of duurdere hotels. Je mag maximaal een verblijf van 28 nachten boeken met deze coupon. Omdat de korting bij de boeking wordt verrekend, moet je wel kiezen om gelijk online te betalen in plaats van in het hotel. Je kan echter nog steeds kiezen voor een flexibele boeking.

Wel een kanttekening hierbij. De coupon is bij veel ketenhotels niet geldig. Een lijst van hotelketens die niet meedoen, is hier te vinden. Dit voordeel is dus vooral ideaal als je bij onafhankelijke hotels boekt.

Hoe werkt het?

Graag laten we hierbij zien hoe je de korting kunt gebruiken. Als je een Insideflyer Premium Membership afneemt waar hotels.com bij zit, krijg je de mogelijkheid om via een speciale link die je na aanschaf ontvangt, een boeking te doen. Aan het einde van het boekingsproces kun je een van de tien kortingscodes gebruiken om de 5% korting te ontvangen. In een vorig artikel zijn we al uitgebreid ingegaan op het boekingsproces van de site. We laten nu zien hoe je de couponcode kunt verzilveren.

We gaan deze keer op zoek naar een 5-sterren hotel in Parijs van 20 op 21 juli. De Juliana Paris lijkt een mooi hotel. Doordat er op de site van hotels.com is ingelogd, is er een geheime prijs beschikbaar. De overnachting komt op €321.

Hotels.com boekingsproces

In dit geval blijkt er een extra voordeel te zijn. De bovenste optie die in principe zonder ontbijt is, wordt voor leden van hotels.com toch inclusief aangeboden. (In het paars staat namelijk dat voor leden een gratis ontbijtbuffet voor twee personen wordt aangeboden). Geen enkele reden dus om de duurdere tweede optie te kiezen.

Hotels.com boekingsproces

Rechtsonder in beeld verschijnt de specificatie van de prijs. Helemaal onderaan staat een link “Een coupon toepassen”. Als je op deze link klikt, verschijnt er een invoerveld om een couponcode in te vullen.

Hotels.com boekingsproces

Als de code is ingevuld, wordt de prijs aangepast. De basisprijs van de kamer is €284,72 en over dit bedrag wordt 5% korting gegeven. Dat blijkt in dit geval om €14,24 te gaan.

Hotels.com boekingsproces

Conclusie

De tien coupons kunnen op jaarbasis dus een leuke korting opleveren. Zeker als je in wat duurdere hotels verblijft, of voor meerdere dagen boekt. Daarnaast spaar je per nacht mee met het loyaliteitsprogramma Hotels.comRewards voor omgerekend nog eens 10% extra korting. Na tien nachten, ontvang je de elfde nacht namelijk gratis. De waarde hierbij is de gemiddelde kamerprijs van de tien voorgaande nachten.

Hotels.com - Rewards

Voorwaarden

Naast hetgeen hierboven al vermeld is, zijn er nog een paar aandachtspunten. Je mag elke coupon slechts één keer en in zijn geheel gebruiken. Je mag deze geen tweede keer gebruiken, zelfs niet als je je boeking annuleert. Per boeking kan maximaal één coupon gebruikt worden. Deze is geldig voor één kamer.

De coupon kan niet toegepast worden op belastingen, toeslagen of andere kosten, zoals toeslagen voor extra gasten, telefoonkosten, annuleringskosten of parkeerkosten. Deze kosten dien je tijdens de boeking of later in het hotel te betalen.

Nog even alles op een rijtje? Bekijk dan even het volledig overzicht van de voorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *