Hotels.com gebruiken in de praktijk3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hotels.com is één van de partners die meedoen met het Insideflyer Premium Membership. We hebben al eerder geschreven over het voordeel dat dit oplevert. Je ontvangt dan namelijk 10 coupons voor 5% extra korting op de basis kamerprijs. Ook spaar je mee met het loyaliteitsprogramma Hotels.comRewards waar je voor een gratis overnachting spaart. Eigenlijk betekent dat gratis lidmaatschap dat je van iedere geboekte nacht 10% als cash-back ontvangt dat na tien nachten te besteden is voor de elfde nacht. In dit artikel een algemeen beeld van de website en app van hotels.com.

App en website

Naast de reguliere website kan ook de hotels.com app gedownload worden op telefoon of tablet. Het is de moeite om ook de app even te checken. In dit geval is er namelijk een promotiecode waarbij je 5% korting krijgt op een boeking via de app.

De hotels.com app met mogelijk extra korting

Voor dit artikel bekijken we verder de website. Als voorbeeld willen we een overnachting boeken in Boedapest van 6 op 7 juli. Daarbij hebben we nog wat aanvullende wensen. Aangezien we een huurauto hebben, is gratis parkeren bij het hotel fijn. Ook een zwembad is prettig en ontbijt moet ook inclusief zijn. Op zoek naar het hotel!

In het scherm dat volgt, kunnen diverse filters ingesteld worden. De filters “gratis parkeren”, “gratis ontbijt” en “zwembad” kunnen zo aangezet worden. Ook kan de prijs eventueel ingesteld worden.

Er verschijnen vervolgens diverse opties in beeld. Een daarvan is Abacus Business & Wellness Hotel voor €116. Er staat echte bij dat er een geheime prijs beschikbaar is. Dit zijn lagere tarieven die alleen zichtbaar zijn nadat er ingelogd is. Heb je nog geen account, dan kan er alsnog een account aangemaakt worden.

Na het inloggen wijzigt de prijs inderdaad en komt de kamerprijs nu op €104. Toch leuk meegenomen!

Tegelijk zie je bij het hotel een beoordeling staan. Dit is vaak prettig om te bekijken vooraf. Door op het blokje te klikken, komen de beoordelingen in beeld. Zowel beoordelingen van reizigers die via hotels.com hebben geboekt als beoordelingen van Tripadvisor.

Beoordelingen van boekers hotels.com

In dit geval is het prettig om de Tripadvisor beoordelingen te kunnen bekijken, aangezien de hotels.com maar 4 beoordingen heeft. Bij Tripadvisor zijn 145 beoordelingen te lezen.

Beoordelingen van Tripadvisor

Boeken

Uiteraard kun je alle details en foto’s van het hotel bekijken en bij tevredenheid naar “Kamer kiezen” te gaan. Daar zijn nog opties om te kiezen voor gratis annulering tegen meerprijs of naast ontbijt ook diner inclusief.

hotels.com website

Bij het kiezen voor de optie met gratis annulering, hoeft er niets aanbetaald te worden en kan er in het hotel betaald worden. Bij de “geen restitutie” optie dient direct betaald te worden. Er kan zowel met creditcard, PayPal als via iDEAL betaald worden.

hotels.com website

Al met al een prima en duidelijk boekingsproces. Maar bekijk uiteraard altijd ook andere websites, want mogelijk wordt de kamer elders tóch goedkoper aangeboden! In dat geval kun je uiteraard elders boeken of kun je gebruik maken van de laagste prijs prijsgarantie waarbij je tot 48 uur voor aanvang van de boeking nog een claim kunt indienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *