Air France biedt mogelijkheid tot omboeken: Swing1 min leestijd

Boeing 787-9 Dreamliner van Air France wordt feestelijk ontvangen op de luchthaven van Parijs (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Swing is het nieuwe programma van Air France waarmee passagiers vluchten kunnen omboeken. Dit programma komt van pas bij overboekte vluchten en zorgt ervoor dat minder (tot geen) passagiers niet mee kunnen vanwege overboekte vluchten. Het idee hierachter is dat je automatisch een mail krijgt om een alternatieve vlucht te nemen met een bepaalde compensatie.

Air France Swing

Als je deze alternatieve vlucht neemt, dan is er ook een mogelijkheid tot compensatie. Deze alternatieve vlucht is gratis en je krijgt er een bepaalde compensatie voor, die afhangt van diverse factoren. Deze compensatie is in de vorm van een voucher die je kunt besteden bij KLM, Air France of HOP!, maar er is ook een mogelijkheid om deze in te wisselen voor geld.

Alle informatie over dit programma kun je op deze pagina vinden. Deze pagina is alleen wel in het Frans, maar uiteraard is het mogelijk om de pagina te vertalen.  Mocht je dus in aanmerking komen voor Swing, dan krijg je automatisch een mailtje.

Als je niet mee mag aan boord vanwege overboeking, dan geldt ook de EC261 regelgeving. Alle informatie over deze regelgeving kun je in dit artikel vinden op InsideFlyer. Met deze regelgeving krijg je tot €600,- compensatie, maar dit hangt af van diverse factoren zoals de reisafstand.  In dit specifieke artikel gaan we in op de rechten bij Denied Boarding en Downgrade.

Air France Swing

Afbeeldingen ©Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *