Review: Millennium Hilton Bangkok

millennium hilton bangkok, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In Bangkok heb je de keuze uit verschillende Hilton hotels. Tijdens mijn verblijven in deze stad heb ik dan ook in meerdere Hilton hotels overnacht. Een hotel die ik aan iedereen zeker kan aanraden is het Millennium Hilton Bangkok en wel om meerdere redenen. Meer over dit hotel lees je in deze review.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Locatie

Het Millennium Hilton Bangkok is mooi centraal gelegen en bevindt zich aan de westelijke zijde van de Chao Phraya Rivier. Je bent daarom niet ver verwijderd van veel bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis. Het hotel is echter niet zo goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf beide luchthavens moet je een paar keer overstappen van metro tot bus en daarom doe je er verstandig aan om een taxi te nemen. Vanaf de luchthaven van Suvarnbhimi is het zeker nog wel drie kwartier tot een uur rijden tot het hotel, zeker als het druk is in de stad en dat is het meestal in Bangkok!

locatie, millennium hilton bangkok
Locatie van het Millennium Hilton Bangkok.

Over de locatie ben ik dus redelijk goed te spreken. Zeker als je een paar nachten in dit hotel verblijft en veel toeristische plekken in de stad wilt bezoeken, is de locatie erg goed.

Inchecken

Na een korte vlucht met Bangkok Airways vanuit Phuket, zocht ik een taxi op om mij te laten vervoeren naar het Millennium Hilton Bangkok. Het was wat regenachtig weer en vrij druk op de weg. Daarom duurde het in totaal wel een uur voordat we voor de ingang van het hotel stonden. Het Millennium Hilton Bangkok werd geopend in 2006 (in dat jaar opende ook de luchthaven van Suvarnbhimi) en oogt erg groot en modern.

millennium hilton bangkok, lobby
Lobby van het Millennium Hilton Bangkok.

Zeker de lobby deed erg groot aan. Bij binnenkomst werd ik direct vriendelijk te woord gestaan en naar de receptie verwezen. Het hotel heeft ook een atrium waardoor je vanuit de lobby het dak kunt zien, wat ik altijd mooi vind in hotels.

Atrium.

Ook bij de receptie werd ik weer met een glimlach te woord gestaan. Ik legde uit dat ik een standaard kamer had geboekt en vroeg wat de meerprijs was om toegang te krijgen tot de Executive Lounge. Ik had op dat moment namelijk geen Gold of Diamond status en daardoor zat een gratis upgrade er niet in voor mij. Gelukkig kon ik voor een paar tientjes extra upgraden naar een King Executive Room en daar zit de lounge toegang dus bij inbegrepen. Verder kreeg ik nog een kleine introductie van de overige faciliteiten in het hotel te horen waarna ik na ontvangst van mijn key card de lift nam naar boven.

King Executive Room

Direct kon ik aan alles merken dat het hotel er prima bij ligt. Er werd zelfs gewerkt aan een renovatie, maar gelukkig kon ik daar weinig van merken. Ik verbleef in een van de gerenoveerde kamers en dit kon ik direct merken toen ik met de lift boven aankwam. Alles rook hagelnieuw!

Op weg naar mijn kamer.

Diezelfde geur hing ook in mijn kamer, een heel verschil met de vervelende rooklucht in mijn kamer van het Double|Tree by Hilton Kuala Lumpur eerder die reis. De King Executive Room biedt net iets meer dan een standaard kamer. In het midden stond een comfortable kingsize bed.

King Executive Room.

Naast het bed was een zitbank te vinden met aan de andere kant een tafel. Verder is er een bureau aanwezig en televisie (met relatief klein beeldscherm) aan de muur. De hele kamer is mooi aangekleed met mooie lichtdecoratie aaa de wanden.

King Executive Room.

Ook zijn er koffie- en theefaciliteiten te vinden in de kamer met nog een aantal flesjes water. Daarnaast is er een kluisje aanwezig.

Koffie- en theefaciliteiten.

De badkamer vond ik zelf erg compleet en zeker niet slecht voor een King Executive Room. Ik kon er alles vinden wat ik zou verwachten, zoals een wastafel met flink wat amenities, een toilet, een bad en een apart douchegedeelte met regendouche!

Wastafel.
Amenities.

Tussen de badkamer en het slaapgedeelte zit een glazenwand.

Bad en toilet.

Executive Lounge

Alhoewel het Millennium Hilton Bangkok niet ver verwijderd is van veel populaire bezienswaardigheden besloot ik dit keer tijdens mijn gehele verblijf in het hotel te blijven. Diverse keren heb ik namelijk de stad al bekeken, al dan niet tijdens een layover. Het hotel biedt voldoende vertier en zeker als je toegang hebt tot de geweldige executive lounge. Nadat ik mijn kamer had bestudeerd besloot ik hier eerst maar eens een kijke te nemen. Bij de receptie werd ik hier vriendelijk welkom geheten en na het noemen van mijn kamernummer mocht ik gelijk doorlopen. De lounge ziet er erg mooi en modern uit.

Executive Lounge van het Millennium Hilton Bangkok.

Het was op dat moment slechts 14:00 en daardoor was het erg rustig in de lounge. Bij het buffet kon ik terecht voor koffie, thee, wat koude dranken, koekjes, chocolade en ook was er een fruitbuffet.

Fruitbuffet in de lounge

Naast het binnengedeelte, is er ook een dakterras met mooi uitzicht over de stad.

Dakterras van de Executive Lounge.

Ik besloot om nu alleen een cappuccino te nemen om vervolgens de rest van het hotel te verkennen. Toen ik die avond rond een uur of 18:00 weer terugkwam in de lounge, was het een stuk drukker en er was ook meer personeel aanwezig. Het dinerbuffet zag er mooi uit. Zelf vond ik de locale hapjes erg lekker.

Dinerbuffet in de lounge.

Als je vervolgen de trap naar boven neemt, kom je in een soort van koepel terecht. Het was niet helemaal duidelijk voor mij wat deze ruimte te bieden had, maar blijkbaar was hier nog een bar te vinden waar je o.a. cocktails kon bestellen. De ruimte biedt een mooi uitzicht over de omgeving.

Koepel van de lounge.

Ik nam nog een cocktail en begaf me naar het buitenterras om te genieten van een mooi uitzicht over Bangkok met zonsondergang.

Zonsondergang gezien vanuit de lounge.

Overige faciliteiten

Naast de executive lounge biedt het hotel nog veel meer faciliteiten. Zo is er een zwembad op een van de hoge verdiepingen en ook is er natuurlijk een fitness aanwezig in het hotel.

Zwembad van het Millennium Hilton Bangkok.

Aan het zwembad zijn een aantal ligstoelen te vinden en zodoende kun je prima genieten van een mooi uitzicht over Bangkok.

Uitzicht vanaf het dakterras met zwembad.

Ontbijt

Doordat ik toegang had tot de executive lounge, kon ik natuurlijk ook daar ontbijten, maar ik besloot om naar het grote ontbijtbuffet te gaan. Ook hier werd ik weer vriendelijk verwelkomd en na het noemen van mijn kamernummer mocht ik doorlopen. Het buffet ziet er prima uit en de foto’s spreken voor zich.

Ruimte voor het ontbijt buffet.
Ontbijtbuffet.
Ontbijtbuffet.

De service hier was uitstekend, er liep voldoende personeel rond en daardoor hoefde ik gelukkig niet lang te wachten. Na een heerlijk ontbijt was het tijd om uit te checken. Bij het uitchecken werd ik nog gevraagd of ik een taxi nodig had naar de luchthaven waarop ik natuurlijk ja zei. Die middag zou ik verder vliegen met China Airlines in business class op de A350 naar Taipei.

Overzicht

Publicatie Datum

17 June 2019

Voordelen

- Prima locatie
- Modern hotel
- Vriendelijk personeel
- Mooie executive lounge

Nadelen

- Houdt rekening met een lange taxirit vanaf de luchthaven van Suvarnabhumi

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Ik had een prima verblijf in het Millennium Hilton Bangkok en ben daarom erg blij dat ik voor dit hotel heb gekozen. De locatie is perfect aangezien het hotel niet ver ligt verwijderd van de meeste bezienswaardigheden in de stad zoals het Koninklijk Paleis. Houdt echter wel rekening met een lange reistijd vanaf beide luchthavens. Het hotel is niet goed te bereiken met het openbaar vervoer en je doet er dus verstandig aan om een taxi te nemen.

Het hotel dateert uit 2006 en op het moment dat ik er was, werd er gewerkt aan een renovatie. Gelukkig verbleef ik in een gerenoveerde kamer en dit kon ik aan veel dingen merken. Ik was erg blij dat ik heb kunnen upgraden naar een King Executive Room om zo toegang te krijgen tot de mooie executive lounge waar ik heb kunnen genieten van een prima buffet en mooi uitzicht over stad.

De kamer zelf was perfect, zeker de badkamer was helemaal compleet met bad en regendouche. Ik kan je daarom een verblijf in het Millennium Hilton Bangkok dan ook zeker aanraden. Ik vind dit zeker een van de betere hotels waar ik tot nu toe heb verbleven. Je krijgt ook veel waar voor je geld in dit hotel.

4.2

Reacties

 1. Fripsmaster zegt

  Leuke recensie! Ik zat ook naar deze te kijken om te boeken later dit jaar, fijn dat je een positieve ervaring had! Bij welke andere Hiltons in Bangkok was je verbleven?

  • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

   Dankje Fripmaster. Ik verbleef ook in het DoubleTree by Hilton Sukhumvit, ook niet slecht en zeker ook een fijne locatie, niet ver van de luchthaven. Een paar jaar geleden zat ik ook een keer in het Holiday Inn Express Bangkok Sukhumvit 11. Hoeveel dagen blijf je in Bangkok?

 2. Andrea zegt

  Als aanvulling….vanaf de luchthaven met BTS/Skytrain naar halte Taksin Pier en daar neem je de gratis Hilton shuttle boot naar de overkant! Zeker in de avond en/of ochtendspits een aanrader tov filerijden met een taxi! Grote koffers niet handig in de Skytrain… buiten de filetijden is een taxi wel de snelste optie 😉
  Verder zit er aan de rechterkant vh hotel een geweldige lokale markt met kleding/schoenen/gadgets etc en aan het eind van de steeg ook veel eettoko’s. Grootste nieuwe shoppingmall van Bangkok, Icon Siam, eveneens op 5min loopafstand en Asiatique (toeristische openlucht nightmarket)..kan je in de avond met de Hilton shuttle boot bereiken (gratis). Locatie is echt rustig en wat mij betreft een aanrader in hectisch Bangkok.

  • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

   Dankje Andrea. Dat zijn een aantal goede tips. De Skytrain/metro is natuurlijk wel veel goedkoper dan een taxi maar om bij halte Taksin Pier te komen moet je volgens mij twee keer overstappen, dus in totaal 3 keer om bij het Millennium Hilton Bangkok to komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *