Review: Japan Airlines Sakura Lounge Tokyo-Narita5 min leestijd

Japan airlines, sakura lounge, tokyo-narita, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voordat ik met Japan Airlines in business class verder zou vliegen naar Manila, had ik op Tokyo-Narita toegang tot een van de Sakura lounges. Mijn eerdere ervaringen met de Sakura lounges op Tokyo-Haneda waren zeer positief, dus ik had ook van de lounges op Tokyo-Narita hoge verwachtingen.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Inchecken

Het mooie aan Tokyo-Narita is dat er een onderscheid wordt gemaakt in allianties. Terminal 1 huisvest Star Alliance en Skyteam en Oneworld is volledig ondergebracht in terminal 2. Voor het inchecken van mijn vlucht met Japan Airlines moest ik dus in terminal 2 zijn.

terminal 2, tokyo-narita
Tokyo-Narita Terminal 2

Nadat ik mijn boarding pass in ontvangst had genomen, besloot ik eerst nog even een kijkje te nemen op het panorama terras, maar helaas stonden er niet heelveel vliegtuigen, dus daarom ging ik maar richting de fast-track security om daarna richting de lounge te gaan. Net als alle vliegvelden in Japan is ook Tokyo-Narita een keurig vliegveld waar alles netjes staat aangegeven.

tokyo-narita, terminal 2
Op weg naar de Sakura lounge.

Locatie Sakura Lounge

In terminal 2 bevinden zich twee Japan Airlines Sakura lounges en ik ging direct maar naar de de lounge die ik als eerste zag. Vreemd genoeg staat er met grote letters ‘first class lounge’ op, maar het gaat hier wel degelijk om een business class lounge.

Japan airlines, sakura lounge, tokyo-narita, review
Japan Airlines Sakura Lounge Tokyo-Narita.

Bij de balie was het erg druk en na een paar minuutjes te hebben gewacht, liet ik mijn boarding pass zien. Zoals ik gewend ben in Japan, werd ik vriendelijk te woord gestaan en werd mijn boarding pass met twee handen aangenomen. Je hebt toegang tot de Sakura Lounge als je business class vliegt met een Oneworld maatschappij of als je Oneworld Sapphie of Emerald status hebt.

tokyo-narita, sakura, lounge, balie
De balie de Sakura Lounge.

Nadat ik werd toegelaten, mocht ik rechtsaf gaan om vervolgens de roltrap naar beneden te nemen richting de business class lounge. Ik had nog 3 uur voor mijn vlucht zou vertrekken, dus kon ik de komende tijd lekker loungen hier.

Japan Airlines Sakura Lounge

Bij binnenkomst viel me direct op hoe ruim de lounge is. Alhoewel het bij de receptie erg druk was, was het er hier vrij rustig. Alle zetels hebben dezelfde kleur en deze staan mooi opgesteld, zodat er genoeg ruimte is overgehouden. Ook kun je plaatsnemen aan de bar.

sakura, lounge, tokyo-narita
Interieur van de Sakura Lounge.

Bij de ingang van de lounge vind je een aantal kluisjes en ook zijn daar wat tijdschriften te vinden, zowel in het Japans als in het Engels. Ik besloot eerst maar eens een cappuccino te nemen en rustig even mijn social media bij te werken. Langzamerhand werd het wat drukker in de lounge. Het personeel kwam regelmatig langs om af te ruimen en met een glimlach werd vriendelijk gevraagd of alles naar wens was.

Verder vind je in de lounge verschillende soorten zithoeken en ook zijn er privékamers en werkruimtes te vinden waar je rustig met je eigen laptop kunt werken of gebruik kunt maken van een computer. Er zijn zelfs speciale cabines te vinden voor mensen die ongestoord willen kunnen bellen. Verder is er direct bij de ingang een ruimte voor kinderen te vinden en helemaal achterin de lounge bevindt zich een rokersruimte.

Als je vanuit de lounge naar buiten kijkt, heb je direct zicht op de vliegtuigen. Bij het raam vind je dan ook een aantal zitplaatsen naar de vliegtuigen gericht. Je kunt dus rustig met een drankje achterover hangen en vliegtuigen spotten vanuit de lounge. Ik heb meerdere toestellen van Oneworld maatschappijen voorbij zien komen.

sakura, lounge, tokyo-narita
Vliegtuigen spotten vanuit de lounge.

Tegenover de ramen met uitzicht op de vliegtuigen vind je een trap naar het eetgedeelte van de lounge. Het hele gedeelte rechts van de trap deed behoorlijk ruim aan en had erg veel weg van een woonkamer gevoel.

sakura, lounge, tokyo-narita
Trap naar het eetgedeelte.

Eten en drinken

Het buffet biedt diverse mogelijkheden en er zijn zowel Aziatische als westerse gerechten. Bij het koude buffet vind je vers fruit en salade met lekkere sausen. En bij het warme buffet zag ik vooral veel keuze uit rijst en een aantal Japanse lekkernijen.

Ook hier liep voldoende personeel rond en het buffet werd regelmatig aangevuld. Tegenover het buffet vind je de drank. Er is een ruime keuze uit een aantal sterke dranken, waaronder een aantal lekkere wijnen.

Badkamer

Ik had nog ongeveer anderhalf uur voordat mijn vlucht zou vertrekken en ik wou graag fris de business class ingaan, dus daarom besloot ik maar eens te kijken of er nog een douche vrij was. En ik had geluk, er was gelukkig nog een douche vrij op dat moment, dus ik hoefde niet te wachten. De badkamer ziet er mooi en modern uit en er is zowel een regendouche als een sproeier aanwezig.

badkamer, sakura, lounge
Badkamer

Na een lekkere douche was ik weer helemaal opgefrist en klaar voor mijn vlucht met Japan Airlines in business class naar Manila. Ik verliet de lounge en na nog wat rondgekeken te hebben in de souvenirwinkels, ging ik richting mijn gate.

Overzicht

Publicatie Datum

18 April 2019

Voordelen

- Ruime lounge
- Mooi uitzicht op de vliegtuigen
- Uitgebreid buffet
- Alle faciliteiten die je zou verwachten in een business class lounge

Nadelen

Vrijwel geen

Sfeer

Service

Ruimte

5 Voorzieningen

Eten+drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De Sakura lounge op Tokyo-Narita biedt een prima verblijf aan de passagiers. Je vindt er eigelijk alle faciliteiten die je normaal in een business lounge zou verwachten. Ik lounge is redelijk groot en biedt een mooi uitzicht op ge vliegtuigen. Het buffet biedt zowel een uitgebreide keuze aan zowel koude- als warme gerechten. Ook de douches zijn prima in orde.

5 min leestijd">
4.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *