Review: Thai Airways A330 Business Class Hanoi-Bangkok

business class, royal silk, a330, thai airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis door Azië en Oceanië vloog ik in totaal 4 keer met Thai Airways. Deze airline biedt op bijna elk type toestel een andere soort business class aan. De A330 is uitgerust met donkerpaarse twin seats en wordt ingezet op kortere afstanden. Aanvankelijk zou er een Dreamliner worden ingezet op mijn vlucht van Hanoi naar Bangkok, maar in plaats daarvan zette Thai Airways een A330 in.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Boarding

Nadat ik de AGV Business Lounge had verlaten was het ongeveer 5 minuten lopen naar gate 31. De internationale terminal van Hanoi Airport ziet er modern en overzichtelijk uit.

hanoi, airport, internationale terminal
Internationale terminal Hanoi Airport

Bij de gate was het erg rustig. Dit was niet omdat ik erg vroeg aanwezig was, maar eerder omdat het vandaag een erg rustige vlucht zou zijn naar Bangkok. Het toestel had echter wel vertraging.

gate, hanoi airport

Doordat het erg rustig was hoefde ik niet te zoeken naar een zitplaats. Overal aan de gate bevinden zich voldoende zitplaatsen.

hanoi airport

Buiten zag ik de A330 al klaar staan voor vertrek naar Bangkok. Helaas dus geen Dreamliner, dacht ik bij mezelf.

a330, thai airways, bangkok, hanoi
Thai Airways A330 naar Bangkok.

Het was nog ongeveer 20 minuten wachten voordat we konden instappen. Er werden twee rijen opgesteld en doordat ik vroeg aanwezig was kon ik als een van de eersten aan boord.

gate, hanoi, thai airways

Mijn vlucht werd uitgevoerd door een A330-300 en dit toestel heeft in totaal 36 Royal Silk business class stoelen aan boord. In economy class bevinden zich 263 standaard stoelen. Een economy plus of premium economy is niet aanwezig op dit toestel.

Royal Silk Business Class

thai airways, a330, airbus, business class

Aan boord werd iedereen vriendelijk en met een glimlach welkom geheten door de Thaise crew. De stoelen in business class zijn donkerpaars van kleur en zijn opgesteld als twin-seats.

business class, royal silk, a330, thai airways
Twin seats Royal Silk business class stoelen op de Thai Airways A330.

Ik had stoel 12a en doordat het erg rustig was zat er niemand naast me.

business class, a330, thai airways

Deze recliner business class stoelen zijn een tikkeltje lager in comfort dan de full-flat stoelen op de Dreamliner. Ze zijn echter prima voor een korte vlucht naar Bangkok.

Thai airways, business class, a330
Stoelbediening en bediening voor het in-flightentertainment

Eten en drinken

Met een glimlach werd gevraagd wat ik wilde drinken voor het opstijgen. Er was keuze uit twee soorten champagnes, namelijk de Veuve Clinquot Brut en de Canard-Duchêne Léonie Brut Rosé. Ik ging voor de eerste.

champagne, Thai airways, business class, a330
Veuve Clinquot Brut champagne

Ook werden de menukaarten uitgedeeld, eentje voor het eten en een drankenlijst. Na het opstijgen werd nog een drankronde gedaan en daarna duurde het ook niet lang voordat de maaltijd werd geserveerd.

thai airways, business class, a330
Thai Airways business class maaltijd

Als voorgerecht kreeg ik een papaya salade, als hoofdgerecht rijst met kip en groenten en als dessert een soort van Thais toetje. Een refill van de Veuve Clinquot Brut champagne was zeker ook geen probleem.

champagne, Thai airways a330, business class
Santé!

Na de maaltijd werd nog een koffie en thee ronde gedaan.

koffie, Thai airways, business class, a330

Dit was mijn eerste vlucht met Thai Airways en ik was direct onder de indruk. De crew is vriendelijk op deze vlucht, het eten was lekker en ook het hard product is prima in orde. Het in-flightentertainment heb ik niet doorgenomen. Het was immers maar een korte vlucht en dan zet ik altijd liever de routemap op het scherm.

bangkok, Thai airways, a330, business class
Op weg naar Bangkok.

Later werden nog de immigratieformulieren voor Thailand uitgedeeld. Dit zijn trouwens nieuwe formulieren die ik nog niet eerder had gezien. Toen we geland waren op Bangkok konden we het vliegtuig met de trap verlaten. Met een bus werden we vervolgens naar de terminal gebracht waar ik door immigratie kon om vervolgens naar mijn hotel te gaan. De volgende dag zou ik in de Thai Airways Royal First Class op een Boeing 747 naar Sydney vliegen!

Conclusie

Een korte vlucht in business class zegt eigenlijk helemaal niets over Thai Airways in het algemeen. Toch had ik een goede eerste indruk van deze airline en dan met name van de vriendelijke crew. Het was erg jammer dat er een A330 werd ingezet in plaats van een Dreamliner, maar desondanks had ik een fijne vlucht. Ik was die avond zeer benieuwd van wat ik de volgende dag in first class kon verwachten!

Overzicht

Voordelen

- vriendelijke crew
- lekker eten
- goede service
- prima boarding proces

Nadelen

- recliner stoelen

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Thai Airways Royal Silk business class op de A330 biedt een minder comfort dan op andere toestellen van Thai Airways. De recliner business class stoelen doen het echter prima op een korte vlucht zoals deze tussen Hanoi en Bangkok.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *