Review: Hanoi AGV Business Lounge

hanoi, airport, business, lounge, age

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een geweldig bezoek aan Vietnam van 10 dagen was het weer tijd om het vliegtuig te nemen naar een andere bestemming. Al een half jaar van te voren had ik een award ticket geboekt van Hanoi naar Auckland. Het eerste segment zou ik vliegen met Thai Airways in business class op een Dreamliner van Hanoi naar Bangkok. Hierdoor had ik op de luchthaven van Hanoi toegang tot de AGV Business Lounge.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Inchecken

Het was ongeveer 6 uur ’s avonds toen ik met de taxi aankwam vanuit het centrum van Hanoi. Plan van en naar de luchthaven voldoende tijd in, want dit is een flink stuk rijden. In de moderne terminal begaf ik me naar de check-in balie van Thai Airways. Ik  liet mijn paspoort zien en zei vrolijk dat mijn eindbestemming Auckland was. De mevrouw keek in de computer en na de standaard vragen vroeg ze om mijn reisschema om aan te tonen dat ik Nieuw Zeeland wel zou verlaten. Vrolijk vertelde ik dat ik maar liefst 40 vluchten binnen 2 maanden had waarop de mevrouw lachend en belangstellend reageerde. Ik ontving twee Thai Airways boarding passen en ging door de paspoortcontrole en security.

Thai airways, boarding pass
Ingecheckt en klaar om naar de lounge te gaan.

AGV Business Lounge

Bij de paspoortcontrole stond gelukkig geen lange rij, dus ik was snel bij de security en in nog geen 10 minuten stond ik voor de lounge.

ago, business lounge, hanoi

Voor bij de balie bevinden zich ook enkele bagagekluizen en zo kon ik dus keurig mijn carry-on en tas kwijt.

bagagekluizen, lounge, hanoi

Het was erg rustig in de lounge en na mijn boarding pas te hebben getoond kon ik doorlopen. De AGV Business Lounge is niet verbonden aan een specifieke airline of alliantie. Passagiers van andere maatschappijen, zoals bijvoorbeeld Cathay Pacific maken ook gebruik van deze lounge.

AGV, business lounge

Direct viel me op hoe mooi en overzichtelijk deze lounge is. Er wordt gebruikgemaakt van goede lichtinval en soms leek het net of ik in een botanische tuin zat met al die planten.

agv, business lounge, hanoi airport

De lounge geeft een mooi uitzicht over de vliegtuigen. Helaas was het donker, maar gelukkig kon ik toch nog onder het genot van een drankje wat toestelen zien taxiën. Van alle vluchten worden prima last boarding calls gedaan en het personeel zorgt ervoor dat alles keurig wordt opgeruimd en schoongehouden.

AGV, lounge, hanoi

Een leuk detail in deze lounge vind ik de verschillende zithoeken. Overal wordt goed rekening gehouden met alle soorten reizigers. Het ene gedeelte is goed om lekker te loungen en het andere gedeelte is weer beter om te werken. De lounge is goed uitgerust met stopcontacten zodat je hier niet naar hoeft te zoeken.

AGV, lounge, hanoi

Eten en drinken

Er is een overzichtelijk bar waar je koffie, thee en sterke dranken kunt verkrijgen. Ik ging voor een wijntje en naam plaats voor het raam en ging het internet op met de prima werkende wifi. Met de goede verbinding kon ik prima video calls doen.

drankafdeling, lounge, hanoi, agv

Achter deze bar bevindt zich het buffet voor warme en koude maaltijden. Naast Vietnamese gerechten wordt hier een grote diversiteit aan eten aangeboden, waaronder ook sushi en daar moest ik natuurlijk weer van profiteren.

buffet, agv, lounge, hanoi

Alles werd keurig bijgevuld en ik kon hier een prima maaltijd nemen. Dat was zeker wel nodig na een vermoeiende maar geweldige dag sightseeing in Hanoi!

agv, lounge, hanoi, buffet

In een ruimte aan de andere kant van de lounge bevinden zich ook aan aantal massagestoelen. In tegenstelling tot op de meeste plaatsen op de luchthaven kun je hiervan in de lounge gratis gebruik van maken. Zeker relaxed en rustgevend zo voor de vlucht.

massagestoelen, lounge, agv, hanoi

Helemaal achterin de lounge bevinden zich de toiletten en de badkamers. Ook hier zag alles er schoon en goed onderhouden uit. Doordat het rustig was in de lounge hoefde ik gelukkig niet te wachten voordat ik een douche kon nemen. Zeker verfrissend net voor de vlucht en na een lange dag in de stad rondgelopen te hebben.

badkamer, lounge, hanoi

Ik nam nog een wijntje en wachtte totdat het tijd was om te boarden voor mijn vlucht naar Bangkok. De medewerker aan de balie wenste me nog een prettige vlucht toe.

Conclusie

Dit is een prima lounge op de luchthaven van Hanoi. Het interieur ziet er ruim en overzichtelijk uit en de ruimte is mooi ingericht. Je kunt goed zien dat hier aan zowat alles is gedacht. Door de verschillende soorten zithoeken is de lounge zowel geschikt voor de vakantiereiziger als de zakenreiziger. Het buffet is veelzijdig en alles wordt keurig bijgevuld en schoongehouden. De lounge biedt uitzicht op de tarmac waardoor je behoorlijk wat vliegtuigen voorbij ziet komen. Een stoelmassage is mogelijk in deze lounge en ook kun je een douche nemen. In vergelijking met andere business lounges vind ik deze lounge zeer goed.

Overzicht

Voordelen

- Ruim en overzichtelijk
- Mooi ingericht
- Verschillende zithoeken
- Mooi uitzicht op de tarmac

Nadelen

Vrijwel geen

Sfeer

Service

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De AGV Business Lounge op Hanoi is een mooie lounge waar elke soort reiziger goed terecht kan voor een goed verblijf voor de vlucht. Het interieur is mooi ingericht en zowat alle faciliteiten van een goede lounge zijn hier aanwezig.

4.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *